IPV lähtee haastajana nousujahtiin

IMATRA. Kauden päätteeksi ykköspesiksestä nousee vähintään kaksi seuraa superpesikseen. Juhlavuottaan viettävän IPV:n oma pelaajarinki on varsin kapea.

Kalle Sipiläinen

Imatran Pallo-Veikot lähtee kaikkien aikojen ykköspesiskaudeksi mainostettuun kesään haastajana.

Kauden päätteeksi vähintään kaksi joukkuetta nousee laajennettavaan superpesikseen. Nousu mielessään etenkin Oulun Lippo ja Puijon Pesis ovat hankkineet kokeneita pääsarjatason vahvistuksia.

Pelinjohtajien ennakkoveikkauksessa IPV on sijoitettu keskikastiin, kuudenneksi.

Punapaidat eivät talven aikana pystyneet nokittamaan saman tason nimillä kuin edellä mainitut kilpakumppaninsa ja pelaajarinki on jäänyt muutenkin varsin kapeaksi.

Sopimuspelaajia on 13, kun kokoonpanoon voi laittaa 12 nimeä. Näin ollen loukkaantumisiin tai poissaoloihin ei juuri ole varaa. Alkuviikosta joukkoja täydennettiin Kouvolan Pallonlyöjien Iiro Haimilla, joka tuli mukaan ottelukohtaisella sopimuksella.

Kapeasta ringistä huolimatta IPV:n puheenjohtaja Jani Valkeapää ei suostu tinkimään nousutavoitteesta.

— Ilman muuta meidän tavoitteena on tapella noususta. Kokonaisvahvuutemme on lähelle 20 pelaajaa. Aina kun pelataan noususta, pitää materiaalissa olla laajuutta, Valkeapää kertoo.

Tähän kokonaisvahvuuteen päästään, kun mukaan lasketaan Joensuun Mailan nuoret kaksoisedustuspelaajat Aaro Laukkanen, Teemu Juntunen ja Juho Vänskä sekä Kiteen Pallon kanssa tehdyn farmisopimuksen kautta mahdollisesti saatavat pelaajat.

— Tarvittaessa rinkiä voidaan täydentää myös omilla junioreilla, Valkeapää lisää.

Talvikausi oli seurajohtajalle muutenkin haastava. Rahahanat ovat nykyään tiukassa monessa paikassa.

— Meillä on iso joukko pitkäaikaisia kumppaneita, mutta onhan se niin, että tänä päivänä jokaisen euron eteen joutuu tekemään paljon kovemman työn, myöntää Valkeapää.

— Pyrimme hoitamaan yhteistyökumppanuudet mahdollisimman hyvin, on nähtävä useita vuosia eteenpäin, hän linjaa.

IPV:n kokonaisbudjetti on 300 000 euron luokkaa. Edustusjoukkue vie siitä 200 000 euroa, juniorit ja meneillään olevan 60-vuotisjuhlavuoden kulut nielevät loput.

— Kaikki hoidetaan seurassa talkoilla, paitsi (edustusjoukkueessa pelaava) Juuso Lattu aloitti keväällä junioripuolella seuratyöntekijänä, kertoo Valkeapää.

Kauden IPV avaa kahdella vierasottelulla. Perjantaina on vastassa Ylivieska ja lauantaina Kempele. Ensimmäisessä kotiottelussaan punapaidat kohtaavat ensi tiistaina tamperelaisen Manse PP:n.

Heti seuraava kotipeli on IPV:n 60-vuotisjuhlaottelu. Vastapäätä kiilaan juoksee Haminan Palloilijat, joka oli myös IPV:n kautta aikojen ensimmäinen vastustaja.

Toinen spektaakkeli on heinäkuun alussa, kun Haapajärvi-ottelun yhteydessä hiihdetään kesäinen sprinttikilpailu Linnalan kentälle ajettavan tykkilumen päällä.

Ladulla nähdään niin suomalaisia kuin venäläisiä maajoukkuehiihtäjiä. Tapahtuman yhdeksi vetonaulaksi haviteltiin norjalaista supertähteä Petter Northugia, joka Valkeapään mukaan ei kuitenkaan pääse tulemaan.

Miesten ykköspesis

Ykköspesiksestä nousee tämän kauden päätteeksi vähintään kaksi joukkuetta superpesikseen, koska pääsarjan joukkuemäärä kasvaa ensi kaudeksi 12:sta 14:ään.

Ykköspesiksessä pelataan kaksinkertainen sarja ja kaksi valintakierroksen ottelua. Otteluita on 24.

Runkosarjan voittaja nousee suoraan ensi kaudeksi superpesikseen.

Sijoille 2—5 sijoittuneet joukkueet pelaavat välierät, joiden voittajat pelaavat keskenään suorasta noususta superpesikseen. Tämän otteluparin häviäjä pääsee vielä karsimaan noususta superpesiksessä viimeiseksi jäänyttä joukkuetta vastaan.

Ykköspesiksen kaksi viimeistä karsivat sarjapaikastaan suomensarjan kahta parasta vastaan.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen