Snellmanin päiväkoti pantiin huppuun

Lappeenranta. Päiväkoti toimii yhdessä Lappeenrannan vanhimmista puutaloista. Siihen tehdään kattoremontti ja uusi ulkomaalaus.

Leena Sallinen

Snellmanin päiväkoti ympäröitiin muutama viikko sitten rakennustelineillä. Nyt se on peitelty suojamuoveilla, joiden alta kuuluu ajoittain pauketta.

Rakennus on remontissa, mutta vain ulkoisesti. Päiväkoti toimii sen sisällä entiseen tapaan.

-Uusitaan katto ja ulkomaalaus, ja katon alla lisätään tuuletusta ja korjataan lämpöeristeet, kattotöiden vastaava mestari Ilkka Mononen kertoo remontista.

 

Rakennus on Lappeenrannan keskustassa Raastuvankatu 3:ssa. Se on Lappeenrannan arvokkaimpia puutaloja. Vanhin osa rakennusta on vuodelta 1850.

-Talo on hyvässä ryhdissä, kun ottaa huomioon sen iän, Mononen sanoo.

Hän poistaa epäilyt, joita kaupungin vanhojen kiinteistöjen remontti nykyisin aina herättää: taloa ei remontoida kosteusvaurioiden takia.

Monosen mukaan mitään niihin viittaavaa ei ole löytynytkään, ainakaan toistaiseksi.

-Jotain vikaa vanhassa puurakennuksessa aina on, tässä pientä lahovauriota.

Remontti alkoi huhtikuun lopulla. Työn teettää kaupungin tilakeskus.

Monosen porukka aloitti kattoremontin tilakeskuksen palkkalistoilla. Nyt heidän työnantajansa on Saimaan tukipalvelut, jolle tilakeskus ulkoisti kunnossapidon ja rakentamisen toukokuun alusta.

Ulkomaalauksen hoitaa Maalausliike Peuhkuri.

Monosen mukaan töissä on nyt toistakymmentä remonttimiestä. Valmista pitäisi olla elokuussa.

Ulkomaalausta tehdään myös korttelin muissa rakennuksissa. Snellmaninkadun puolella olevan talon vanhaa maalia on jo poistettu.

 

Päiväkodin rakennuksen vieressä oleva Raastuvankadun umpiperä muuttui remontin myötä työmaa-alueeksi.

Raastuvankadun jalkakäytävää pitkin, samoin kuin kulman takaa Snellmaninkadun puolelta, pääsee edelleen Taipalsaarentien yli menevälle kävelysillalle.

Päiväkotiin mennään korttelin sisäpihan kautta.

-Nyt toimimme huputetun talon sisällä. 29.6.-2.8. olemme kesäkeskeytyksen takia kiinni, sitten tulemme valmiiseen taloon, Snellmanin päiväkodin johtaja Anu Valtonen kertoo.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen