Velhon aitasta kesäkeidas

Savitaipale. 12-metrisestä kirkkoveneterassista povataan Pappilanrannan uutta vetonaulaa. Yrittäjät lupaavat laajan kirjon palveluja.

Anne Kokkonen

Pappilanrannan ranta-aitalla tapahtuu vuosien hiljaiselon jälkeen. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Savitaipaleen kesäelämä siirtyy pian piirun verran lähemmäs Kuolimoa.

Viime syksynä paikkakunnalle muuttaneet Heidi Lappalainen ja Pia Schulze huomasivat paikan mahdollisuudet ja puhdistivat sievän pikku rakennuksen roinasta ja töherryksistä. Runsaan viikon päästä Velhon aitan kesäkahvilasta saa keittolounaita ja monenlaisia virvokkeita.

— Aitta on tarkoitus avata 23. toukokuuta, jos kunnan lupaamat sähkötyöt saadaan valmiiksi, Lappalainen kertoo.

 

Hotelli- ja ravintoalalla toiminut Lappalainen tuntee hyvin italialaisen keittiön, ja Italian vaikutteet tulevat näkymään Velhon aitan tarjonnassa. Tavanomaisen suodatinkahvin ohella aitasta saa erikoiskahveja.

— Tytär on tulossa Italiasta sisilialaisen poikaystävänsä kanssa, ja he tuovat sikäläistä kahvia mukanaan, Lappalainen kertoo,

Lappalaisen lapset toimivat aitassa paitsi työntekijöinä myös suunnannäyttäjinä. Tarjontaa on tarkoitus rakentaa nuorisonkin suuhun sopivaksi.

— Hodarivaunu tulee käyttöön ja sitä voi työnnellä vaikka viereiselle uimarannalle, Schulze huomauttaa.

Suunnitelmissa on myös Kuolimon muikun paistamista muurinpohjapannussa sekä muuta lähiruokaa. Lappalaisen haaveilemaa omatekoista italialaistyyppistä jäätelöä sen sijaan joudutaan vielä odottamaan.

 

Veneenrakentajan koulutuksen saanut Lappalainen ei voinut vastustaa kiusausta, kun työpaja Morova tarjosi myyntiin 12-metristä kirkkovenettä. Linja-autoa isomman värkin hankkiminen karisti unet silmistä yhdeksi yöksi, mutta sitten veneelle löytyi hyötykäyttöä.

— Kirkkoveneestä tulee terassi vesirajaan, mutta sitä voi myös vuokrata, Schulze lupaa.

Vuokralle tarjotaan lisäksi moottorivenettä, kanoottia, kahta kajakkia sekä polkupyöriä. Sopiva soutuvene on vielä hakusessa.

Kirjoittaja: