Norppatyöryhmä hakee jatkoaikaa

Saimaannorppa. Työryhmän jäsenillä ei ole riittävää tuntemusta norppavesien kalastusrajoitusalueista.

Anssi Kemppinen

Norppatyöryhmän työlle haetaan jatkoaikaa.

Norpan suojelun kalastusrajoituksia arvioineen seurantatyöryhmän piti antaa maa- ja metsätalousministeriölle kesäkuun loppuun mennessä ehdotus siitä, miten rajoituksia kehitetään.

— Aion pyytää ryhmän työlle jatkoaikaa. Työ on vielä kesken. Tämä on niin suuri paketti, kun pitää pohtia muun muassa kalastusrajoitusten alueita ja valvonnan kehittämistä, sanoo seurantaryhmän puheenjohtaja kalastusneuvos Eija Kirjavainen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Etelä-Saimaan saamien tietojen mukaan saimaannorpan verkkokieltoalueita esitettiin ensi vuonna laajennettaviksi muun muassa Taipalsaaren Kyläniemestä Lappeenrannan suuntaan ja Etelä-Savossa norpan keskeisimmillä lisääntymisalueilla.

— En ryhdy avaamaan työn sisältöä, sillä meillä on esitys kesken. Kokouksessa todettiin alueitten osalta, että ryhmässä kaikki eivät tunne näitä kalastusrajoitusalueita. Rajauksia varten tarvitaan lisää tuntemusta ennen yhteistä esitystä.

Kirjavainen arvioi, että seurantatyöryhmän työ jatkuu vasta syksyllä lomien jälkeen. Ryhmään kuuluu viranomaisten, luonnonsuojelujärjestöjen ja kalastajien edustajia.

 

Seurantatyöryhmän piti siis antaa lausunto tiistaina eli samana päivänä, kun saimaannorpan poikasten keskeisiä liikkumisalueita koskeva verkkokielto päättyy. Verkkokielto astui voimaan 15. huhtikuuta.

Kalastuksen valvonnassa kiellettyjä verkkoja on löytynyt muutamia muun muassa Kyläniemestä ja Pohjois-Karjalasta. Tiedot kielletyistä verkoista on viety poliisille.

 

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen