Veiterä porilaiskomentoon

LAPPEENRANTA. Tuomas Erkkilä on Veiterän uusi päävalmentaja. Tulevan kauden tavoite on pelata loppuottelussa.

Anssi Silvennoinen

MIESTEN jääpalloliigassa pelaava Lappeenrannan Veiterä löysi päävalmentajan toiselta puolen Suomea. Tuomas Erkkilä, 35, on valmentanut 16 vuotta porilaisen Narukerän joukkueita ja sen edustuksen SM-hopealle vuonna 2013. Sopimus Veiterän kanssa kattaa kaksi kautta.

Kolmen lapsen isä yllättyi täysin, kun Veiterän hyökkääjä Janne Hauska soitti toukokuun alussa ja kysyi kiinnostusta saapua Saimaan rannalle.

-Puhelimessa sanoin, että en tyrmää mitään, mutta tässä on välimatkaa 400 kilometriä. Olin ollut vuoden sapattivapaalla valmennustyöstä, jotta sain aikaa perheelle, Erkkilä kertoo.

Pelaajistosta tullut yhteydenotto sytytti jääpallomiehen nopeasti. Entinen nuorten maajoukkuevalmentaja tiesi, että vastaavaa tarjousta ei tule uran aikana usein kohdalle.

-Totta kai minua kiinnosti tulla tänne. Tiedän, että joukkue on iskukykyinen.

Lopullinen ratkaisu syntyi, kun vaimo ja työnantaja näyttivät vihreää valoa.

-Olen osakkaana rakennusfirmassa, ja isäni on päällikköni. Hän melkein potki minut tänne, että mene katsomaan maailmaa.

Talven aikana muu perhe aikoo matkustaa Lappeenrantaan aina tilaisuuden tullen. Samoin Erkkilä kotiin Poriin.

Veiterä voitti viime kaudella Suomen cupin, liigan runkosarjan ja SM-pronssia. Erkkilä haluaa Veiterän pelaavan kultamitaleista.

Erkkilän mukaan edelliset päävalmentajat Toni Saukkonen ja Juuso Pyysing ovat rakentaneet joukkueelle hienon pohjan. Puolustuspelaamista hän haluaa hienosäätää pitävämmäksi.

-Kokkiohjelmassa joku viisas italialainen vanha kokki sanoi, että luksus voi olla myös hyvin yksinkertaista.

Erkkilä muuttaa Lappeenrantaan lokakuun puolivälissä. Hän vetää myös harjoitusleirit, jotka alkavat pyöriä elokuussa. Joukkue harjoittelee parhaillaan kokeneen lappeenrantalaisen kuntovalmentajan Risto Kankaan ohjauksessa.

Lokakuussa Veiterä suuntaa Ruotsiin pelileirille, todennäköisesti Uppsalaan. Seuran hallituksen jäsenen Topiantti Äikkään mukaan ajatusmaailmaa halutaan muuttaa niin, että joukkue lähtee kansainvälisiin otteluihin menestymään, ei vain hakemaan ison jään tuntumaa.

-Kyllä kangastelee ajatus siitä, että pääsemme vielä jonain vuonna takaisin maailmancupiin, Äikäs toteaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen