Estradin kavallusepäily syyteharkintaan

Lappeenranta. Poliisi kuuli rikoksesta taidekoulun entistä työntekijää. Estradi vaatii tältä 35 000 euron korvauksia.

Petteri Värtö

Taidekoulu Estradin kavallustutkinta on edennyt syyteharkintaan. Poliisi on kuullut rikoksesta epäiltynä yhtä henkilöä, joka on taidekoulu Estradin entinen työntekijä ja jota epäillään törkeästä kavalluksesta.

Epäilty kavallus paljastui maaliskuussa 2014 vuoden 2013 tilinpäätöstä valmisteltaessa. Työntekijälle oli pääsy koulun rahoihin, ja ylimääräisiä rahansiirtoja tapahtui työsuhteen päättymiseen maaliskuuhun 2014 asti.

Estradin mukaan epäilty on kavaltanut taidekoulun varoja noin 10 000 euroa. Koulun korvausvaatimukset ovat 35 000 euroa ja oikeudenkäyntikulut, sillä asian selvittäminen on vaatinut aikaa ja aiheuttanut lisäkuluja.

— Meillä ei ole varaa erityistilintarkastuksiin, ja omilla resursseilla tehdyt tarkastukset ovat vieneet työaikaa. Lukkojen ja turvalaitteiden uusiminen lisävahinkojen ehkäisemiseksi toi kuluja, rehtori Ritva Aalto sanoo.

 

Rehtori Aalto kertoo kuitenkin olevansa huojentunut pitkään jatkuneen tutkinnan nytkähdettyä seuraavaan vaiheeseen. Koulu on rahanmenetyksestä huolimatta voinut maksaa palkat työntekijöille, mutta rahapula jatkuu.

— Ylimääräisten kulujen paikkaaminen jatkuu, eikä tässä ole varaa hurjastella, kun iso osa vuosibudjetista tehdään varsin pienellä katteella itse. Talkootunteja on ehtinyt syntyä melkoinen määrä, Aalto kertoo.

Taiteen perusopetusta antavien laitosten ahdinkoa lisäävät Lappeenrannan kaupungin säästötoimet, joiden myötä koulujen saama tuki on pienentynyt. Taidekoulu Estradin vuosibudjetti on runsaat 600 000 euroa.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö