Anneli Pirttilästä Linnoituksen isäntä

LAPPEENRANTA | Rohkeus ja tulevaisuuteen katsominen nähdään Saimaan ammattikorkeakoulun rehtorin Anneli Pirttilän vahvuutena.

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä on nimetty Lappeenrannan Linnoituksen uudeksi isännäksi. Nimitys julkistettiin Linnoituksessa perjantai-iltana järjestetyillä vanhankaupungin päivillä.

Pirttilä on 20. Linnoituksen isäntä ja viides arvonimen saanut nainen. Valinnan teki Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Jarva perustelee Pirttilän valintaa ammattikorkeakoulun merkityksellä Lappeenrannalle ja Etelä-Karjalalle. Lisäksi Pirttilän johdolla koulussa on tehty onnistuneita muutoksia.

 

Pirttilän rehtorikaudella Saimaan ammattikorkeakoulun Lappeenrannan toimipaikat on keskitetty Skinnarilan korkeakoulukampukselle. Samalla koulutus on eriytetty Lappeenrannan ja Imatran välillä.

Jarvan mukaan ammattikorkeakoulun siirtyminen Skinnarilaan teknillisen yliopiston viereen on osoittautunut ennakko-odotuksiakin onnistuneemmaksi ratkaisuksi.

Asian toteuttamiseen on Jarvan mielestä tarvittu Pirttilän kaltaista rohkeaa ja tulevaisuuteen katsovaa johtajaa.

Pirttilän mielestä lappeenrantalaisilla on syytä olla ylpeitä kotikaupungistaan ja varsinkin karjalaisesta elämänasenteesta.

 

Nykykarjalaisuus on Pirttilän mukaan arjessa pärjäämistä, uusien ratkaisujen löytämistä, innovatiivisuutta ja kykyä mennä eteenpäin hankalissakin elämäntilanteissa.

Linnoituksen isännän arvonimi annetaan vuosittain lappeenrantalaiselle tai Lappeenrannasta kotoisin olevalle henkilölle, joka on toiminnallaan tuottanut kaupungille positiivista mainetta.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen