Kävijämäärät nousivat tavoitteisiin

Tapahtumat | Lemin musiikkijuhlat ja LPRHC Fest soivat todennäköisesti taas vuoden päästä.

Sekä Lemin musiikkijuhlat että Lappeenrannan Huhtiniemessä järjestetty LPRHC Fest menivät järjestäjien mukaan odotetusti.

Perjantaina ja lauantaina Lappeenrannan Huhtiniemessä soinut hardcore-, punk- ja räp-musiikkifestivaali sujui ilman järjestyshäiriöitä, sanoo tapahtuman vastaava tuottaja Tanja Uusitalo.

Kävijöitä oli Uusitalon arvion mukaan 1?000 päivässä. Samaan on ylletty edellisvuosinakin.

– Meillä on melko vakio kävijäkunta, Uusitalo sanoo.

Festivaalialueen ulkopuolella muutama sata ihmistä kuunteli musiikkia vapaamatkustajina. Uusitalon mukaan olisi ollut hyvä, jos heidät olisi saatu myös sisään.

 

Torstaista sunnuntaihin kestäneillä Lemin musiikkijuhlilla kävi yhteensä noin 2?000 vierasta. Maksullisessa konserteissa kuuntelijoita oli 750.

Kuulijoiden lisäksi Keski-Euroopan suurkaupunkien artistit olivat tyytyväisiä Lemiin.

– He pääsivät viettämään mökkielämää, keräämään mustikoita, kalastamaan, uimaan ja saunomaan. He olivat haltioissaan, toiminnanjohtaja Sanna Gango kertoo.

Järjestäjät keräsivät tänä vuonna musiikkijuhlilta palautelomakkeita, joiden avulla on tarkoitus kehittää tapahtumaa. Gangon mukaan ensi vuonna luvassa voi olla muun muassa festaripassi, jolla pääsee kaikkiin konsertteihin.

 

Lemin musiikkijuhlien jatko on varmaa. Juhlat järjestetään ensi vuonna 28. heinäkuuta eteenpäin.

LPRHC Festin tulevaisuus selviää lopullisten tulo- ja menolaskelmien valmistuessa, mutta melko varmaa jatkoa tuottaja Uusitalo sille lupaa.

– Rakkaudesta lajiin tätä festaria tehdään, Uusitalo sanoo.

Meillä on melko vakio kävijäkunta.

Tanja Uusitalo

Kirjoittaja:
Pia Vainikka