Kultaliikkeeseen mentiin ovesta

Lappeenranta | Poliisi epäilee Sunisen murrosta kansainvälistä järjestäytynyttä rikollisuutta. Suomeen on ehkä tultu tekemään ammattimainen murtokeikka.

Sunisen kello- ja kultasepänliikkeeseen murtauduttiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kauppakadun murto tapahtui aamuyöstä kello 4.26.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta yhdessä Kaakkois-Suomen poliisin kanssa. Liikkeestä anastettiin huomattava määrä arvokelloja ja kultaesineitä.

— Analyysimme perusteella tekijöinä on mahdollisesti ulkomaalaisia ja myös järjestäytynyttä rikollisuutta, tutkintaa johtava rikoskomisario Mika Paaso keskusrikospoliisista kertoo.

 

Paason mukaan poliisi epäilee, että tekijät ovat tulleet Suomeen varta vasten toteuttamaan murtokeikan. Hän kuvailee tekoa hyvin ammattimaiseksi.

— Se on yleinen toimintatapa tämäntyylisissä rikoksissa. Yleensä tehdään yksi keikka ja pyritään poistumaan maasta hyvin pian. Mutta ei se tarkoita, etteikö toinenkin keikka olisi mahdollinen.

Paaso ei kerro, miksi tekijöiden epäillään olevan ulkomaalaisia.

 

Kultasepänliikkeeseen murtauduttiin oven kautta. Murtosaalista ei vielä ole inventoitu, mutta Paason mukaan sen arvo liikkuu sadoissa tuhansissa euroissa.

— Sellainen ajatus meillä on, että tekijöillä oli tarkka suunnitelma siitä, mitä liikkeestä otetaan.

 

Paason mukaan vastaavat murrot eivät ole jokapäiväisiä, mutta niitä on tehty säännöllisesti vuosien varrella. Tapauksia on yksi tai kaksi vuodessa.

— Osa niistä selviää, osa ei. Kansainväliset rikokset vaativat aika paljon työtä, ja ehdottomasti se vaikeuttaa tutkintaa. Samalla kysymykseen tulee kansainvälinen poliisiyhteistyö.

 

Havainnoista voi ilmoittaa keskusrikospoliisille numeroihin 0295 486 696 tai 0295 485 105, sekä lähimmälle poliisille.

Kirjoittaja:
Juho Maijala