Neuvola Citylle 2017

Lappeenranta | Eksote on neuvotellut muutosta Koulutalon paikalle nousevaan uudisrakennukseen. Vuokramenot pienenevät nykyisestä.

Lappeenrannan keskustan neuvolalle on löytymässä uudet tilat. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on neuvotellut neuvolan muutosta Koulukadulta parin sadan metrin päähän City-kortteliin vuoden 2017 aikana.

Eksoten hallitus käsittelee asiaa ensi keskiviikon kokouksessaan.

Uudet tilat ovat Jatke Oy:n suunnittelemassa kerrostalossa Kauppakadun ja Valtakadun kulmassa nykyisten Koulutalon ja Matkatalon paikalla. Kaava mahdollistaa tontilla jopa kahdeksankerroksisen talon rakentamisen.

Uudisrakennuksen pitäisi valmistua vuoden 2017 lopulla. Neuvola muuttaisi sen toiseen kerrokseen. 721 neliön tilat täyttäisivät lähes koko kerroksen. Vuokrasopimus tehtäisiin kymmeneksi vuodeksi.

 

Tällä hetkellä keskustan neuvola toimii Koulukadun ja Kirkkokadun kulmassa, jonne Eksote keskitti Armilankadun, Väinölänkadun ja Voisalmen neuvolansa vuonna 2012. Myöhemmin taloon muutti sisäilmaongelmia pakoon myös Kourulan neuvola.

Eksote teki Koulukadun neuvolatiloista vuonna 2012 kymmenen vuoden vuokrasopimuksen talon omistavan Sotaorpojen ja -leskien säätiön kanssa. Pari vuotta sitten säätiö kuitenkin teki aiesopimuksen talon myynnistä rakennusyhtiö Jatkeelle, joka suunnittelee tontille uutta käyttöä.

Käytännössä Eksote siis muuttaa tiloista purkamisen alta pakoon.

 

Eksoten tekninen johtaja Juhani Ahokas perustelee uusia tiloja hyvillä kulkuyhteyksillä. Bussit tulevat melkein viereen, ja lähellä on runsaasti paikoitustilaa.

Koulukadulla neuvolalla on käytössä 872 neliön tilat. Niistä Eksote maksaa vuokraa 18 250 euroa kuukaudessa. Ahokas kertoo, että vuokraneuvottelut Jatkeen kanssa ovat kesken, mutta uusien tilojen hinta jää nykyistä pienemmäksi.

Ahokkaan mukaan Kourulan neuvola ei ole enää palaamassa takaisin Kourulaan. Toiminta jatkuu ensin Koulukadulla ja myöhemmin City-korttelissa.

Kourulan neuvola ei ole enää palaamassa takaisin Kourulaan.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari