Hotelli Saimaanranta korjataan vähitellen

Taipalsaari. Suunnitelmien mukaan hotelli voisi avautua ensi vuonna aamiaismajoituspaikkana. Ensin on hankittava rahaa korjaustöihin.

Seija Hackman

Hotelli Saimaanrannan nykyinen johtaja Joris Vermeulen yrittää pelastaa hotelli Saimaanrannan vähitellen käyttöön. Hotelli on ollut myynnissä, mutta toistaiseksi ostotarjouksia on tullut vain osista aluetta, lähinnä kahdesta saunasta ja laiturista.

-Tarjoukset ovat olleet naurettavan alhaisia. Ja jos saunat ja ranta myydään, kuka enää ostaa hotellia, Vermeulen kysyy.

Parempi vaihtoehto Vermeulenin mielestä on laittaa alue kuntoon, saada se toimimaan ja myydä ehkä myöhemmin parempaan hintaan.

Suurin ongelma suunnitelmassa on raha.

-Ihmiset ihmettelevät, miksei täällä tapahdu mitään, mutta ensin on saatava rahaa velkojen maksuun ja korjaustöihin, Vermeulen kertoo.

Viime vuoden lopulla suljettu hotelli on Vermeulenin mukaan sekä sisältä että ulkoa kurjassa kunnossa. Sitä ei ole siivottu aikoihin ja ympäristö tursuaa rakennusjätettä.

-Jos avaan hotellin, sen on oltava hyvälaatuinen ja kaikille tarkoitettu. Nyt asiakkaat ovat lähteneet, maine on huono ja luottotiedot menneet, Vermeulen listaa ongelmia.

Päärakennuksessa ja mökeissä pitäisi uusia lattioita, maalata seiniä ja uusia kalustusta. Lisäksi on ratkaistava jätevesien käsittely ja korjattava ilkivallan jälkiä.

Rahatilannetta aiotaan oikaista alkuun myymällä metsää. Rahaa on hankittu myös myymällä joitakin alueen mökkejä purettaviksi.

Vermeulen arvioi, että hotelli voitaisiin avata ensi vuonna vähitellen. Alkuun tarjolla olisi vain yösijaa ja aamiaista. Ravintola pysyisi vielä kiinni, sillä keittiökalusteetkin pitää uusia.

-Kun kymmenen huonetta on kunnossa ja rahaa alkaisi tulla, remonttia jatkettaisiin pikkuhiljaa.

Saimaanrannan omistaja, viime vuonna toisen hotellinsa Saimaan Lomahovin myynyt yrittäjä asuu Venäjällä.

Saimaanrantakin on yhä myös myynnissä.

-Jos tulee hyvä tarjous koko alueesta, mielellään se myydään, mutta ei pikkusummalla, Vermeulen kertoo omistajan puolesta.

Vermeulen sanoo toimivansa hotellin johtajana vain sillä ehdolla, että aluetta ei myynnissä pilkota.

Vermeulen on tähän asti pyörittänyt Taipalsaarella vaimonsa kanssa Majatalo Mansikkaa. Nyt Mansikka on yksin vaimon nimissä, ja Vermeulen keskittyy Saimaanrantaan.

Kirjoittaja:
Seija Hackman