Keilahallikiista markkinaoikeuteen

Lappeenranta. Kaupunki valitsi nykyiset yrittäjät jatkamaan. Lappeenrannan Keilailuliitto olisi halunnut kahvilan ja keilahallin itselleen.

Juho Maijala

 

Lappeenrannan keilahalliyrittäjää ratkotaan markkinaoikeudessa. Tarjouskilpailun hävinnyt Lappeenrannan Keilailuliitto on valittanut myös uimahallin kahvioyrittäjän valinnasta.

Keilailuliitto olisi itse halunnut pyörittää keilahallia ja kahvilaa. Kaupungin nuoriso- ja liikuntalautakunta päätti kuitenkin jatkaa nykyisten yrittäjien, eli Keilakolmion ja Villi Mokan, vuokrasopimuksia.

 

Keilailuliitto teki kaupungille myös hankintaoikaisuvaatimuksen valinnoista. Lautakunta hylkäsi oikaisuvaatimukset tiistain kokouksessaan.

— Lautakunta tutki hankintaoikaisuvaatimuksen ja päätti yksimielisesti, ettei se anna aihetta muuttaa päätöstä. Kunnan puolelta asia on loppuunkäsitelty, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman sanoo.

Markkinaoikeuden ratkaisua joudutaan todennäköisesti odottamaan useita kuukausia. Oikeus ei osannut vielä arvioida tarkempaa aikataulua.

 

Lappeenrannan keilahallilla järjestetään keskustelutilaisuus ensi sunnuntaina. Tilaisuuden ovat kutsuneet kokoon keilahalliyritys Keilakolmio ja aktiiviset keilaajat.

Aktiivisia keilaajia edustava Kari Koistinen kertoo, että tarkoitus on keskustella Keilailuliiton nykyisen hallituksen toiminnasta. Hän sanoo, että paikalle toivotaan niin hallituksen jäseniä kuin jäsenseurojen puheenjohtajiakin.

Koistisen mukaan Keilailuliitto ei riitele yrittäjävalinnassa Keilakolmion, vaan kaupungin kanssa. Henkilökohtaisesti hän toivoo, että Keilakolmio jatkaisi halliyrittäjänä.

— Kaikki on toiminut hyvin. Mielipiteeni on, että todennäköisesti suurin syy kiistaan ovat muutaman henkilön henkilökohtaiset riidat.

 

Keilakolmion Jari Ahonen kertoo, ettei halliyrityksellä ole ollut mitään ongelmia keilaajien kanssa.

— Iso ryhmä keilaajia on käynyt osoittamassa tukensa tässä syksyllä. Aktiiviset keilaajat haluavat vain, että keilahalli toimii.

Ahosen mukaan sunnuntain keskustelutilaisuudessa yritetään rakentaa yhteistyötä.

— Toista osapuolta ei saa haukkua. Jos sinne tulee joku haukkumaan toisia, keskeytän tilaisuuden ja ohjaan hänet pihalle.

Hän kertoo lähettäneensä sähköpostikutsun tilaisuuteen myös Lappeenrannan Keilailuliiton hallitukselle.

Lappeenrannan Keilailuliiton puheenjohtaja Juho Turkkila kertoo, ettei ole saanut itselleen tai Keilailuliitolle osoitettua kutsua keskustelutilaisuuteen. Hän ei keskiviikkona osannut sanoa ehtiikö hän, tai joku muu Keilailuliiton hallituksen edustaja paikalle.

Turkkila ei ollut halukas kommentoimaan keskeneräistä valitusasiaa julkisuuteen.

 

Markkinaoikeudessa ratkotaan myös liikuntatoimen jäänhoitokonehankintaa. Tarjouskilpailun hävinnyt Ice Bear teki Engon jäänhoitokoneen valinnasta lisäksi hankintaoikaisuvaatimuksen.

Nuoriso- ja liikuntalautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen tiistaina.

Lautakunta päätti myös, että jäänhoitokonetta ei hankita ennen kuin oikeusprosessi on saatu päätökseen.

 

Kirjoittaja:
Juho Maijala