Kolossi vahvistaa Ketterää

IMATRA. Pauli Levokarin palo jääkiekkoa kohtaan ei sammu. Konkaripuolustaja oli harjoitusotteluissa Ketterän tehokkain pistemies.

Kalle Sipiläinen

Pauli Levokarilla on takanaan mittava ura liigatasolla.

Ässiä, HIFK:ta, Jokereita, Lukkoa, SaiPaa ja KalPaa edustanut puolustajakolossi (199 cm/106 kg) on pelannut liigassa 497 ottelua. Niissä hän on tehnyt 74 tehopistettä ja ottanut 1 101 jäähyminuuttia.

Lisäksi vyöllä on 106 ottelua Pohjois-Amerikan AHL-sarjassa sekä 95 Mestis-peliä.

Mikä saa Levokarin jatkamaan vielä 37-vuotiaana uraansa jääkiekon Suomi-sarjassa ja Imatran Ketterässä?

— Viime kausi on ensimmäinen ehjä kausi pitkään aikaan. Mitään isompaa vammaa ei ollut. Koko ikäni olen pelannut, ja aika iso palo on vielä jatkaa, Levokari kertoo.

Ketterä lähestyi KooKoossa Mestistä viime kaudella pelannutta Levokaria jo alkukesästä. Vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen imatralaissikermä alkoi tuntua hyvältä paketilta.

— Siitä sitten lähdettiin vain messiin. Olen ollut kyllä positiivisesti yllättynyt kaikesta toiminnasta ja tekemisestä seurassa.

Myös Levokarilta löytyy edelleen annettavaa kaukalossa. Harjoitusotteluissa hän oli Ketterän tehokkain pelaaja pistein 3+7=10.

— Kun saa pelata vähän enemmän, niin kai sitä pitää tulostakin tulla, veteraanipuolustaja naurahtaa.

— Pitää kuitenkin sanoa, että meillä on muutenkin aika hyvä joukkue tuohon sarjaan.

Vaikka kyseessä on kolmanneksi ylin taso, on Suomi-sarja varsin haastava paikka pelata. Joukkueita on ympäri Suomen, ja viikonloput mennään bussilla maata ristiin rastiin.

Lappeenrannassa asuva Levokari ei pelaa enää ammatikseen, vaan on hakenut opiskelupaikkaa. Samalla pitäisi löytää jotain päivittäistä työtä.

— Onhan se pelaaminen aika aikaa vievää puuhaa, mutta kyllähän joukkueesta osa käy töissä, joten sekin onnistuu. Optimaalista olisi, jos jotain puolipäivähommaa tai vastaavaa löytyisi.

Ketterä lähtee kauteen uudesta tilanteesta. Ennakkoveikkauksissa sille on lyöty sarjan toisen suosikin viitta Nokian Pyryn rinnalla.

Koska Mikkelin Jukurit läpäisi liiga-auditoinnin, nousee Suomi-sarjan pudotuspelien voittaja kauden päätteeksi suoraan Mestikseen.

Kautensa Ketterä avasi lauantaina Tuusulassa. Tuomisina oli jatkoaikatappio, kun KJT oli parempi maalein 5—4.

Tänään pelattavassa ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu Porvoon Hunters.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen