Luovuuden lähetti aikoo menestyä

Työhyvinvointi. Rentoutus ja läsnäolo saavat yrityksen kukoistamaan. Nettifirma Mielen melodiat myy työhyvinvointia.

Anne Kotiharju

Pysähdy. Olet jo perillä. Lauri Tähkän miellyttävä ääni evästää kuulijaa. Videokuvassa Tähkä mietiskelee askareiden lomassa tunnelmallisen huoneen pöydän äärellä. Kamera palaa ikkunasta avautuvaan rauhalliseen maalaismaisemaan.

Tämäntyyppisen stressinpoistoon räätälöidyn muutaman minuutin ohjelman voi nauttia vaikka kesken työpäivän.

-Ihminen tarvitsee stressinhallintaa ja vahvaa läsnäoloa. Siitä kumpuaa luovuus, jota työpaikoilla kaivataan pelkän suorittamisen sijaan, sanoo lappeenrantalainen työfysioterapeutti ja NLP-valmentaja Mari Ravattinen.

Hän perusti Lauri Tähkän kanssa työhyvinvoinnin nettivalmennusta myyvän Mielen Melodiat. Ravattisen rentoutusvideo on pieni pala kahdeksan viikon digitaalisesta työhyvinvointivalmennuksesta.

Ravattinen viimeistelee tällä viikolla avautuvia nettisivuja projektityöntekijä Tiina Hulkkosen kanssa. Työpiste sijaitsee Ravattisen kotona Joutsenon maaseudulla, keittiön pöydän äärellä.

Talouden alavireestä ja yritysten säästökierteestä huolimatta Ravattinen uskoo bisnekseensä ja siihen, että suomalaiset ovat jo valmiita myös verkon kautta tapahtuvaan valmennukseen.

Mielen Melodioiden perustaminen ei vaatinut suuria pääomia, ei välttämättä edes seiniä, kuten ei vaadi toiminnan pyörittäminenkään. Nyt kun ensimmäinen tuote on valmis, sitä voi myydä periaatteessa rajattoman määrän.

-Unelmana on, että tästä tulee valtakunnallinen valmennustuote. Haussa on menestystarina.

Digitaalisuus avaa suuria mahdollisuuksia monistaa ja tarjota muuten kallista palvelua useampien ulottuville. Hyvästi kalliit koulutuspäivät tai ainakin osa niistä.

-Kahdeksan viikon digivalmennus maksaa suunnilleen saman kuin perinteinen puolentoista tunnin yksilövalmennus, Ravattinen selventää.

Ravattinen tunnetaan kuntoklubi Treenixin toimitusjohtajana. Viime vuonna hänet valittiin Lappeenrannan vuoden naisyrittäjäksi. Nyt hän jättää Treenixin taka-alalle syksyn ajaksi.

Lauri Tähkään Ravattinen tutustui, kun Tähkä oli käynyt kuntoklubilla treenaamassa.

-Idea syntyi yhteisistä keskusteluista. Laurin rooli on olla äänenä ja persoonana mukana. Hänellä on antaa elämänkokemuksensa ja luovuutensa sekä tosi vahva läsnäolonsa ja idearikkautensa.

Ravattinen oli kypsytellyt ideaa verkkopalvelusta muutaman vuoden. NLP- ja muu koulutus nosti idean siivilleen.

-Koulutus tuki itsetuntoani ja valoi minuun rohkeutta.

Mielenvalmennus auttaa motivointiin ja parempaan tulokseen.

-Muuta et voi muuttaa kuin itseäsi. Työpaikoilla tarvitaan ravistelua, myönteistä sellaista.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju