Mika Heinon seuraava osoite: PEPO

LAPPEENRANTA. Kultsun valmentaja hoitaa nykyisen pestinsä ensin kunnolla loppuun. Tiiviimmin työt PEPO:ssa alkavat sen jälkeen. Tavoitteena on luoda hyvä kilpailutilanne kaikille pelipaikoille.

Kalle Sipiläinen

Nousunsa jalkapallon kakkoseen torstaina varmistanut PEPO Lappeenranta julkaisi jo ensi kauden valmentajansa nimen.

Mika Heino vaihtaa Joutsenon Kultsusta lilapaitoihin 1+1-mallisella sopimuksella.

PEPO organisaationa on Heinolle ennestään tuttu ja muutenkin mieluinen vaihtoehto.

— Varsinkin nuorempien edustusjoukkueen pelaajien kanssa olen tehnyt aiemminkin yhteistyötä. Näen tämän loistavana mahdollisuutena jatkaa ja kehittää meneillään olevaa työtä PEPO:ssa, hän kertoo.

Heino ei näe ongelmana sitä, että sopimus uuden seuran kanssa julkaistiin kauden ollessa vielä kesken. Ensi kaudella PEPO ja Kultsu pelaavat todennäköisesti samalla sarjatasolla.

— Olen ollut avoin seurajohdon kanssa. Neuvottelin sekä PEPO:n että Kultsun kanssa. Lupasin ilmoittaa ratkaisuni ajoissa Kultsulle. 2—3 viikkoa sitten ilmoitin, etten jatka siellä.

Heino nousi Kultsun päävalmentajaksi aivan kauden kynnyksellä, kun joutsenolaisten ja englantilaisen Paul Waitesin tiet erosivat.

Heinon johdolla Kultsu on pysytellyt koko kauden kakkosen itäisen lohkon kärkikahinoissa, mutta mahdollisuudet nousukarsintoihin ovat enää teoreettiset.

— Olen auttanut Joutsenossa organisaatiota eteenpäin ainakin urheilullisella puolella, hän näkee.

— Kaikkia jäljellä olevia pelejä lähdetään voittamaan. Kun ne on hoideltu kunnolla alta pois, sitten aloitetaan tiiviimmin työt uudessa seurassa, Heino linjaa.

PEPOssa luotetaan siihen, että nousun varmistanut nuori pelaajarunko pysyy pitkälti kasassa. Vahvistuksiakin tarvitaan, mutta määrästä tai pelipaikoista ei haluta vielä tarkemmin puhua.

— Tavoitteena on saada hyvä kilpailutilanne kaikille pelipaikoille, Heino kertoo.

— Tällöin jokaisessa harjoituksessa joutuisi tekemään oikeasti töitä, jotta voisi pitää avauskokoonpanon paikkansa. Joukkuetta on tarkoitus rakentaa sillä mielellä, että pelaajat kehittyvät.

Yksi nimi mainitaan sentään ääneen. Kolmosessa 23 osumaa pommittanut Abdoulie Manneh on ilmaissut halunsa jatkaa PEPO:ssa.

— Mahdollisimman monelle kakkosen paikan hankkineelle pelaajalle on tarkoitus antaa mahdollisuus. Katsotaan jokaisen taso tässä talven ja kevään mittaan, Heino suunnittelee.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen