NST haluaa kehittyä menestyjäksi

LAPPEENRANTA. NST on kypsymässä tuloskuntoon miesten salibandyliigassa. Viime kautta laajempi pelaajarinki pönkittää ryhmän luottoa kykyihinsä.

Anssi Silvennoinen

Samuli Hulkkosen ja Risto Töllikön puheista kuultaa itseluottamus. NST:n lähtökohdat kauteen miesten salibandyliigassa ovat merkittävästi paremmat kuin vuosi sitten.

Tuolloin NST lähti liigapeleihin käytännössä 14 kenttäpelaajalla. Nyt luku on 22.

Lisäksi joukkue on liigatasolla kokeneempi kuin 24 vuoden keski-ikä antaisi ymmärtää.

Pelaajien nälkä menestyä on kasvanut liigakausien kertyessä. Lappeenrannan ulkopuolella kukaan ei odota joukkueelta edelleenkään mitään, mutta NST haluaa alkaa kampittaa liigan jättiläisiä.

Ensimmäinen tehtävä on yltää pudotuspeleihin. NST:n kausi alkaa lauantaina Oulun Luistinseuran vieraana.

-Toivottavasti pelitapamme on hyvässä kuosissa mahdollisimman nopeasti. Silloin emme taistele vain sijoista seitsemän tai kahdeksan, vaan paikoista korkeammalla, maajoukkuepuolustaja Töllikkö toteaa.

NST on ollut tunnettu puolustusvoittoisesta ja vastahyökkäyksiin keskittyneestä pelitavastaan.

Petri Heinon vetämä valmennusryhmä alkoi jo viime kaudella ohjata joukkuetta pitämään enemmän palloa. Ryhmä ajautui usein entisiin tapoihinsa osin pakon edessä, koska kausi oli pelaajille rankka fyysisesti ja henkisesti.

-?Voimme tuoda pallolliseen pelaamiseemme enemmän vauhtia, koska pelaajarinki on isompi. Jalkaa riittää, Hulkkonen kertoo.

Harjoitusotteluissa NST:n taso vielä heitteli. Hulkkosen mukaan joukkue pystyy voittamaan pelejä jo kauden alussa, jos keskittyminen on kunnossa.

-Joukkueemme on tiivistynyt vuosi vuodelta paremmin yhteen, koska rinki on pysynyt kasassa.

-Kilpailutilanne luo nyt hyvää ilmapiiriä. Se on näkynyt hyvänä tekemisessä treeneissäkin.

Viime kaudella NST taisteli itsensä kymmenenneksi.

-Joillekin pelaajille tuli todella paljon peliaikaa. Se näkyi väsymyksenä ja joissain peleissä jarrutteluna. Otteluista tuli selviytymistä. Se oli aika huono yhtälö.

Nyt tilanne on täysin toinen. NST:n jokaisesta pelipaikasta käydään kilpailua. Myös maalivahti Jarkko Monthanin, 36, pitää venyä parhaimpaansa, kun Ville Nilosaari, 22, kirittää.

Iikka Voutilainen ja välivuoden pitänyt Lasse Pynnönen vankentavat puolustusta. Joensuun Josban putoaminen oli lappeenrantalaisten onni, koska toissa kaudella 50 pistettä latonut Jarkko Nurmela palasi takaisin NST:hen.

Nurmela opiskelee edelleen Joensuussa Joonas Puhakan tavoin, mikä voi hidastaa ketjujen yhteispelin hioutumista.

-Toisaalta asetelma antaa muille pelaajille näyttöpaikkoja, kun reissupelaajien tuloa treeneihin odotellaan loppuviikkoon. Samalla se luo lisää nälkää reissupelaajillekin, kun heidän pitää olla aina parhaimmillaan ollessaan paikalla.

NST 2015-2016

Maalivahdit: Jarkko Monthan, Ville Nilosaari, Kalle Kiiskinen

Puolustajat: Iikka Voutilainen (välivuosi), Mikko Sipari, Konsta Koskimies (PoNoVo), Risto Töllikkö, Lasse Pynnönen (välivuosi), Aleksi Ikonen, Konsta Vulli, Anssi Tikkanen

Hyökkääjät: Joonas Puhakka, Miika Turunen, Julle Sumen, Eetu Leskinen (TPS), Aku Leino (MFBC Leipzig), Niko Saarinen, Daniel Steiger, Tuomas Arponen, Otto Valavuo, Petteri Puustinen, Jarkko Nurmela (Josba), Samuli Hulkkonen, Arto Vainikainen, Ville-Pekka Rouhiainen (PoNoVo), Juho Kaila, Joona Rantala (NST C), Joonatan Kovanen (NST C)

Valmentajat: Petri Heino, Mikko Hooman, Ville Aapro

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen