UIT tuo Melkoiset muskettisoturinsa Linnoitukseen

Lappeenranta. Ensi kesän kesäteatterinäytelmässä pääosissa ovat Jussi Lampi, Sari Siikander ja Puntti Valtonen.

Liisa Kukkola

Linnoituksen kesäteatterin ensi kesän näytelmäksi haluttiin perinteinen kesäteatteri-ilottelu.

-Linnoituksessa on kahtena kesänä nähty näytelmä, jossa parinkymmenen laulun välissä puhutaan pehmoisia. Valitsijatyöryhmä halusi ensi kesäksi lisää lihaa luiden ympärille ja valitsi UIT:n Melkoiset muskettisoturit, kertoo Lappeenrannan kultuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarela (sd.).

UIT eli Uusi iloinen teatteri on tullut tunnetuksi Helsingin Linnanmäen Peacock-teatterissa esittämistään revyistä. Melkoiset muskettisoturit on UIT:n teatterinjohtaja Timo S. Kärkkäisen mukaan komedia, lähes päätön farssi, jossa yllätys seuraa toista.

Näytelmän rooleissa nähdään Sari Siikander, Puntti Valtonen, Jussi Lampi, Mikko Rantaniva ja Timo S. Kärkkäinen, joka on paitsi teatterinjohtaja myös Jean S:n solisti.

Lappeenrannan ensi-ilta on 29.6.2016 ja esityksiä on heinäkuun ajan. Kantaesityksensä näytelmä sai viime kesänä Keski-Suomessa Äänekosken Kiavarin kesäteatterissa.

Lappeenrannan kesäteatteria valitsevalle työryhmälle tuli määräaikaan mennessä seitsemän hakemusta: neljä niistä oli ammattiteatteriryhmiltä, kaksi paikallisilta harrastajateatteriryhmiltä ja yksi paikalliselta säveltäjältä, jolta oli mukana kantaattiehdotus.

-Meillä oli mistä valita, mutta lopullista valintaa ei kuitenkaan ollut vaikea tehdä. UIT:ssa on vahvaa osaamista, näytelmä vetää varmasti katsojia, mikä olisi matkailunkin kannalta hyvä asia, Saarela sanoo.

Yksi hakemuksista oli Teatteri Kesyn, joka ennen kesäteatterin kunnallistamista ja kattamista esitti Linnoituksessa monena kesänä näytelmiä. Kesyn ansiot kesäteatteriosaamisessa ovat Saarelan mukaan kiistattomat, ja heille tarjotaan kesäteatteria kesäkuuksi.

Kesy ei ole vielä tehnyt päätöstä, esittääkö se Pekka Puupää -näytelmäänsä alkukesästä.

-Kesäteatterin tekeminen on yhdistykselle aina iso rutistus ja aikataulut pitää saada sopimaan. Periaatteessa kaikki on mahdollista, päätämme asiasta piakkoin, Kesyn puheenjohtaja Kaisu Kärri sanoo.

Kesäteatterin valitsijaryhmässä ovat kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarela, kulttuuritoimen johtaja Päivi-Linnea Pötry, viestintäjohtaja Alina Kujansivu, kaupunginteatterin johtaja Timo Sokura ja kulttuuritoimen koordinaattori Helena Hokkanen.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola