Uusi palvelutalo Snellmaninkadulle

Lappeenranta. Palvelutalon asukkaille luvataan hoivapalvelua lääkäristä jalkahoitajaan ja hemmottelupalveluja kylpyläosastosta samppanjabaariin.

Terhi Kinnunen

Hoiva- ja terveyspalveluyritys Esperi care aikoo perustaa vanhusten palvelutalon Lappeenrantaan. Yhtiöllä on aiesopimus palvelutalon rakentamisesta rakennusyhtiö Skanskan kanssa.

Palvelutalo rakennetaan keskustaan Snellmaninkatu 3:een. Tontilla on nyt Lappeenrannan Energian käytöstä poistettu muuntamokenttä. Rakennettava talo on kaksiosainen. Esperi caren palvelutalo tulee talon kuusikerroksiseen osaan.

Esperi caren toimitusjohtajan Marja Aarnio-Isohannin mukaan yhtiön palvelutalo asettuu oman kodin ja tehostetun palvelun välille. Palvelutalon on määrä työllistää 30 ihmistä.

— Talo on tarkoitettu sellaisille vanhuksille, jotka tarvitsevat apua. Siellä on apua ja hoitoa jatkuvasti saatavissa.

Erilaiset palvelut sijoitetaan rakennuksen alakertaan.

— Siellä on spa-osasto, uima-allasosasto, lääkäri, jalkahoitaja, kampaamo, elokuvateatteri, samppanjabaari ja niin edelleen. Siellä on kulttuuri- ja virkistystoimintaa, siellä opiskellaan kieliä, Aarnio-Isohanni luettelee.

— Ripaus luksusta, mutta vähemmällä rahalla.

Esperi caren mukaan sen palvelutaloissa asuvat maksavat palveluista keskimäärin 50 euroa vuorokaudessa. Asukas maksaa palveluista siis noin 1 500 euroa kuussa. Sen päälle tulevat vielä asumiskulut.

Esperi care selvittää nyt markkinointitutkimuksella, miten kiinnostuneita eteläkarjalaiset vanhukset ovat uudesta palvelutalosta. Yhtiö aikoo tehdä lopullisen investointipäätöksen vielä tämän vuoden aikana.

— Varmasti tämän vuoden puolella pystytään aloittamaan. Silloin se olisi valmis reilun vuoden kuluttua, eli 2017 alussa, Aarnio-Isohanni sanoo.

Alustavasti Esperi care on suunnitellut Lappeenrantaan palvelutaloa, jossa on 60 asuntoa. Ne ovat 35—80 neliön koteja, jotka asiakkaat voivat vuokrata tai ostaa.

— Jos kysyntää on kovasti, arvioimme uudestaan lopullista asuntojen määrää.

Samanlaisia palvelutaloja Esperi carella on tällä hetkellä Helsingissä, Turussa ja Raumalla. Tiistaina yhtiö ilmoitti suurista investointisuunnitelmista, sillä se aikoo rakentaa uusia palvelutaloja Lappeenrannan lisäksi Helsinkiin, Mikkeliin ja Seinäjoelle.

Kirjoittaja:
Terhi Kinnunen