Jalkapalloilijasta judoka tatamille astumalla

LAPPEENRANTA. FC LaPa kutsui kuusi urheiluseuraa järjestämään toimintaa junioreilleen kauden päättäjäisiinsä.

Anssi Silvennoinen

Joonas Laari ja Juho Koikkalainen nauroivat ja nujusivat judotatamilla sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalolla.

Seinän toisella puolella Netta Forsmania lennätettiin cheerleadertreeneissä ilmaan ja saman käytävän varrella Joel Taskinen antoi nyrkkeilysäkille kyytiä.

Iloisessa hälinässä oli kyse jalkapalloseura FC LaPan kauden päättäjäisistä. Laari ja Koikkalainen pelaavat F-pojissa, Forsman D-tytöissä ja Taskinen C-pojissa.

Elokuvateatterissa pönöttämisen sijaan LaPa toi pelaajansa tutustumaan eri urheilulajeihin Kamizan, K.O. Clubin, Veiterän, Namika Lappeenrannan, Catzin ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten asiantuntijoiden opastuksella.

Lisäksi Joonas Selenius tutustutti futaajia toiminnalliseen harjoitteluun.

Seuratoimintavastaava Markku Timonen oli jo udellut koripallopisteen vetäjiltä, että näkyykö LaPan D-tytöissä koripalloilijoita.

-Sanoivat, että pari tosi hyvää on. Vastasin, että ei muuta kuin kyselemään, että voisivatko teidän valmentajat jutella näille.

Timonen sai idean liikunnallisista ja monilajisista kauden päättäjäisistä ollessaan aamulenkillä Skinnarilan rannassa.

-Sanoin valmentajillemme, että täältä voi löytyä joillekin junioreille uusia lajeja talven ajaksi. Jalkapalloilullinen kehitys voi olla tosi nopeaa, kun liikunnallisia valmiuksia on tullut ensin jostain muista lajeista.

-Itsekin olen pinkeänä kuin ilmapallo, kun katson näiden nauttivan kaikesta tekemisestä.

LAPASTA on tullut todellinen ilmiö Lappeenrannan urheiluseurojen keskuudessa. Kahden toimintavuotensa aikana se on kasvanut tyhjästä yli 400 pelaajan seuraksi.

LaPan toimintaidean kulmakivet, urheiluharrastuksen matala aloituskynnys iästä riippumatta, monipuoliseen harrastamiseen kannustaminen ja matalat maksut, ovat osuneet suureen tarpeeseen.

-Se on se juttu, miksi meillä on niin paljon uusia lajin aloittajia, puheenjohtaja Mira Pakanen toteaa.

-Ei meillä tarvitse olla tulostavoitteet korkealla. Meidän täytyy saada lapsemme liikkumaan.

Timosen mukaan LaPan pelaajista noin sata saattaa olla saapunut muista jalkapalloseuroista, mutta kokonaan uusia lajin harrastajia on loput 300.

Tänä vuonna LaPa on saanut mukaan satakunta uutta tyttöä.

-D-juniorit on se ikäluokka, josta drop-out -ilmiö tavallisesti alkaa. Meillä siitä alkaa vain räjähdysmäinen kasvu.

-En ihmettelisi, jos meillä olisi vuoden päästä 500 harrastajaa.

Pakanen kertoo olevansa äärimmäisen kiitollinen, että LaPa on saanut ihmisiä mukaan jokaisen joukkueen taustoille, mikä on tänä päivänä yleensä haastavaa.

-Kun pienet junnut pääsevät mukaan tällaiseen ja näkee joka treenissä ne iloiset naamat, se on sellainen palkkio, ettei tästä rahaa tarvitse.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen