Vielä ei ole testamentin aika

LAPPEENRANTA. SaiPan toimitusjohtajan paikalta väistyvä Riku Kallioniemi aikoo tituleerata itseään aina saipalaiseksi. Muuten uran jatkosuunnitelmat ovat avoinna.

Kalle Sipiläinen

SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi jättää tehtävänsä seuraajan löydyttyä. Tarkkaa ajankohtaa toimitusjohtajan vaihdokselle ei ole asetettu, joten Kallioniemi ei halua vielä kommentoida, millaisen perinnön hän jättää seuraan.

— Testamentin omaisten lausuntojen aika tulee vasta sitten, kun uusi toimitusjohtaja on selvillä ja vetovastuu vaihtuu, SaiPaa vuodesta 2011 menestyksellä johtanut Kallioniemi korostaa.

— Tietysti olen ylpeä koko yhteisön kehittymisestä, miten hyvä ilme meille on saatu kaukaloon, toimistoon ja katsomoon, mutta vielä on paljon tehtävääkin. Tyytyväisyys on helposti kehityksen jarru.

Organisaation kehittäminen on siis tullut Kallioniemen aikana mahdolliseksi. Sen hän suostuu itsekin myöntämään.

— Pikkusen olemme voineet kasvattaa resursseja, vaikka edelleen toimimme tiukoilla resursseilla.

SIINÄ ovat auttaneet selkeät työjaot. Kallioniemen mukaan yksi iso palanen oli Antti Tuomenoksan rekrytointi urheilujohtajaksi. Tuomenoksaa on ylistetty vähän joka suunnasta, mutta Kallioniemi korostaa myös yhteyspäällikkö Mikko Pehkosen ansioita.

— Mikon kanssa aloitimme samaan aikaan. Hänen johdollaan on tehty meidän viestinnän, markkinoinnin ja ilmiön luomisen osalta aivan helkkarin hyvää työtä.

Liiga-SaiPa Oy julkaisi varhain tiistaiaamuna tiedotteen, jossa uuden toimitusjohtajan kartoituksen kerrottiin olevan käynnissä. Etelä-Saimaa kertoi tämän omiin tietoihinsa pohjaten jo sunnuntain lehdessä.

— Nyt on hyvä tilanne hakea minulle seuraaja jatkamaan tätä projektia, Kallioniemi totesi tiedotteessa.

Onko liigaseuran toimitusjohtajan työ kuluttavaa? Kallioniemi ei osaa ajatella niin. Hän kuvaa sitä äärimmäisen antoisaksi hommaksi.

— On upeaa, että tämä kiinnostaa ihmisiä laajalti ja herättää tunteita. Palaute työstä tulee hyvin nopeasti. Onhan se aivan mahtavaa työskennellä sellaisessa työyhteisössä, millainen koko SaiPa-organisaatio on.

Väistyvä SaiPa-johtaja ei vielä tiedä, jatkaako hän jääkiekon parissa jollain tavoin.

— Tulen tituleeraamaan ainakin itseäni saipalaiseksi. Se on selvä. 30 vuotta olen ollut seurassa, ja jollain tavoin tulen varmasti olemaan SaiPan mukana.

— Sitä en ole suunnitellut vielä tarkemmin, mitä työkseni jatkossa teen.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen