Grande Orchidéen tiloihin italialaista muotivaatetta

KAUPPA. Atma Trade vuokraa Grande Orchidéen toimitilat Trendy Italy Oy:lle. Loppuunmyynti jatkuu vielä kaksi viikkoa.

Heikki Sopanen

Muotivaatteiden kauppa jatkuu Grande Orchidéen myymälässä Lappeenrannan Myllymäessä. Grande Orchidéen omistaja, Atma Traden toimitusjohtaja Mohamad Darvish vuokraa liiketilat yritykselle, joka perustaa tiloihin italialaista muotia myyvän outlet-myymälän.

-Me jatkamme omaa loppuunmyyntiämme vielä kaksi viikkoa, marraskuun 28. päivään, Darvish kertoo.

Uusi vaatekauppa, jonka taustalla on italialaisvenäläinen Trendy Italy Oy, avautuu heti joulukuun alussa. Yhtiön toimitusjohtaja, italialainen Salvatore Coletta kertoo, että he haluavat avata liikkeensä mahdollisimman pian joulumarkkinoita ajatellen.

-Liiketiloja pitää hieman rakentaa uusiksi, mutta osastot ovat melko pitkälle valmiina.

Colettan outlet-myymälä myy pääasiassa italialaisia tuotemerkkejä. Tarjolla on kaikkea miesten ja naisten pukeutumiseen liittyvää alusasuista talvivaatteisiin.

-Yhdeksänkymmentä prosenttia tuotteista tuodaan Italiasta. Tuontikanavia on myös Yhdysvaltoihin, ja Saksasta ja Ranskasta tulee jonkin verran talvivaatetta ja -jalkineita.

Coletta sanoo, että aluksi liike työllistää kymmenkunta ihmistä mutta tarkoitus on kasvattaa työntekijämäärää sitä mukaa kuin bisnes lähtee sujumaan. Hyvä asiakaspalvelu on avainsana.

Mohamad Darvish sulkee alkuperäisen Grand Orchidéen, koska luksusmuoti ei käynyt kaupaksi venäläismatkailijoiden kadotessa. Colettalla on vahva usko outlet-konseptin menestymiseen, vaikka taloustilanne on vähintään haastava.

-Myymme laadukkaita, viime vuoden malliston tuotteita edulliseen hintaan miellyttävässä ympäristössä. Mikä voi olla asiakkaalle houkuttavampi ostotilanne.

Coletta sanoo myös uskovansa, että vaikka aika on vaikea, tilanne paranee parin vuoden sisällä. Italialainen muotikauppias on varma, että venäläiset asiakkaat tulevat takaisin, joskin heidän ostovoimansa riippuu tällä hetkellä monesta tekijästä.

-Emmekä laske vain venäläisten varaan. He ovat tärkeitä asiakkaita koko Lappeenrannalle ja myös meille, mutta olen varma, että tuotteemme houkuttavat myös hintatietoisia suomalaisasiakkaita. He haluavat ostaa laatua kohtuuhintaan.

Lappeenranta on Colettalle jossain määrin tuttu paikka. Hän kertoo käyneensä Lappeenrannassa useasti, kun hänellä oli toimisto Pietarissa.

-Tunnen kaupungin ja aion olla Lappeenrannassa tiiviisti ainakin ensimmäiset puoli vuotta. Minulla on päätoimipaikka Pohjois-Italiassa ja Lappeenrannan projektia varten avaamme oman toimiston, joka kerää myytävät tuotteet Lappeenrannan liikkeeseen.

Coletta vakuuttaa, että Suomen talven pimeys ei hirvitä.

-Olen syntynyt Sisiliassa ja saanut aurinkoa riittävästi loppuelämäkseni.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen