Poliisi paikalla Lappeenrannan keilakokouksessa

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan keilailuliitto kokousti vartijoiden ja poliisien suojelemana. Kaksi seuraa on erotettu liiton jäsenyydestä.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan keilailuliiton kuohunta jatkui lauantaina poliisin väliintulolla ennen yhdistyksen ylimääräisen kokouksen alkua. Lappeenrannan keilailuliitto oli sopinut kokoustilan edustajan kanssa, että paikalle saapuu vartija turvallisuusalan yrityksestä.

-Arvasin, että näin käy. Vartija pyysi kolmea ylimääräistä henkilöä poistumaan. He eivät siihen suostuneet, joten yhden seuran puheenjohtaja soitti paikalle poliisit. Poliisit tulivat, kertoivat mikä on homman nimi ja nämä ylimääräiset lähtivät pois, Lappeenrannan keilailuliiton puheenjohtaja Juho Turkkila kertoo.

-Itse en ollut poliisien kanssa missään tekemisissä. Odotin kokoustilassa, että voimme aloittaa.

Lauantaina Lappeenrannan keilailuliitto täydensi hallitustaan yhdellä jäsenellä. Yksi jäsen oli eronnut hallituksesta aiemmin.

-Nyt meillä on päätösvaltainen hallitus. Jatkamme niin kuin ennenkin, Turkkila toteaa.

Poistetut henkilöt edustivat Lappeen Likat ja JetSet -keilailuseuroja, jotka Lappeenrannan keilailuliiton hallitus erotti liiton jäsenyydestä 28. lokakuuta.

Turkkilan mukaan kummankin seuran erottaminen johtui yhdistyksen säännöissä määriteltyjen jäsenvelvollisuuksien laiminlyönnistä ja päätös on siten yhdistyslain mukainen.

-LappLikat oli jättänyt ilmoittamatta jäsenrekisterissä tapahtuneen muutoksen. JetSet oli jättänyt maksamatta jäsenmaksunsa.

Turkkilan mukaan keilailuliitto antoi molemmille seuroille kolmesti lisäaikaa hoitaa asiat kuntoon.

-27. lokakuuta oli molemmilla viimeinen eräpäivä, eikä asioita ollut hoidettu kuntoon siihenkään menessä.

Seurojen puheenjohtajien näkemys on täysin toinen. Molempien mukaan erotuspäätökset olivat täysin perusteettomat.

-Mitään ei ole jäänyt ilmoittamatta. Kaikki on ilmoitettu Suomen keilailuliittoon. Sieltä on tullut meille tieto, että mitään ei ole tehty meidän puoleltamme laittomasti, Lappeen Likkojen puheenjohtaja Maija Koski kertoo.

JetSetin puheenjohtaja Mauno Luostarinen kertoo saaneensa seuran taloudenhoitajalta syksyllä puhelun, että saadun uhkavaatimuksen mukaan jäsenmaksut pitää maksaa 27. lokakuuta.

-Seuran puheenjohtajalle ei ollut tullut jäsenmaksuista laskua tai viestiä, Luostarinen korostaa.

Luostarisen mukaan JetSet maksoi jäsenmaksunsa 27. lokakuuta.

-28. päivä meidät oli erotettu maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi. Maksupäivä ja -kellonaika ovat koneella, Luostarinen toteaa.

Luostarinen on ollut mukana lappeenrantalaisessa keilailussa 45 vuotta.

-Eihän tällaiseen ole törmätty milloinkaan. Eihän näin urheilussa toimita.

-Poliisille sanoimme, että emmehän me seitsenkymppiset mitään väkivaltaisia ole. Emme olleet häiriötä tekemässä, vaan puolustamassa ja puhumassa seurojemme etua.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen