Urheilumatkailu tuo hotelleille hyvän pulssin

Tapahtumat. Etelä-Karjalassa on ensi vuonna poikkeuksellisen paljon isoja urheilukisoja. Vuosi alkaa Imatran SM-hiihdoilla, kesäkuussa Lappee-Jukolassa liikkuu kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Jarmo Hämäläinen

Urheilu tarjoaa kaivatun piristysruiskeen Etelä-Karjalan matkailulle ensi vuonna. Imatralla hiihdon SM-kisat täyttävät hotelleja tammikuun lopussa, Jukolan viesti tuo kesäkuussa Lappeenrantaan arviolta kymmeniä tuhansia ihmisiä. Imatran ajoihin odotetaan loppukesällä tuhansia matkailijoita.

Tammikuun lopussa Imatralla järjestetään jälleen kolmipäiväiset SM-hiihdot, edelliset olivat 2012. Joutsenossa SM-hiihtojen aikana 1998 Etelä-Karjalan majoituspaikat olivat täynnä Luumäeltä Parikkalaan asti.

— Nyt majoitustilaa on tietysti tullut lisää sinne kisa-alueen lähelle Imatran kylpylään ja Holiday Clubiin Rauhaan, mutta kyllä tällaiset urheilun isot tapahtumat näkyvät koko maakunnassa, Etelä-Karjalan osuuskaupan majoitus- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Pertti Timonen sanoo.

— Sellainen sanontahan on, että parasta mitä Imatralla tai Lappeenrannassa voi tapahtua, on se että toisessa kaupungissa on iso tapahtuma. Se täyttää kyllä molempien hotellit, Timonen muistuttaa.

 

Ensi kesäkuussa järjestettävä Jukolan viesti kerää Lappeenrantaan arviolta 50 000 ihmistä. Tapahtuman ydinalue on Vaalimaantien varressa Raippo-Simolan alueella, parinkymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

— Jukolan viestissä käy erähenkistä ja aika omavaraista väkeä. Aika sitkeästi he pysyvät siellä kisakeskuksen alueella yönkin. Onhan siellä paikan päällä kyllä palvelujakin, Timonen pohtii.

Hän sanoo, että suurella tapahtumalla on vaikutusta hotellien käyttöasteeseen. Media ja muut tapahtumaan töihin tulevat ovat jo tehneet hotellivarauksia.

— Kesäkuussa on muutenkin jo matkailukausi menossa. Se tarkoittaa sitä, että Jukolasta tulee hotelleille hyvä pulssi, joka täyttää ne, Timonen sanoo.

 

Imatralle saatiin tällä viikolla positiivia uutisia, kun Imatran Moottorikerhon sitkeä työ tuotti tulosta. Moottoripyöräilyn kansainvälisten katuratakisojen paluu Imatralle varmistui jo ensi kesäksi.

— Imatran ajojen paluulla tulee olemaan valtava positiivinen vaikutus matkailuun. Jos joku arvosana pitäisi antaa Imatran Moottorikerhon tekemälle työlle, niin tuntuu siltä, että kymppi ei riittäisi,  keskustahotelli Center Imatran hotellinjohtaja Jukka Misukka hehkuttaa.

SM-hiihdot tuovat runsaasti asiakkaita keskustahotelliin myös tammikuussa.

— Varauksia on paljon ja hotelli on varmasti täynnä, mitä se ei muuten olisi tammikuussa, Misukka kertoo.

Urheilutapahtumia

Etelä-Karjalassa 2016

Maastohiihdon SM-kilpailut Imatralla 29.—31.1.

Lappee-Jukola Lappeenrannassa 18.—19.6.

Pesäpallon nuorisoleiri Lappeenrannassa ja Imatralla

25.—30.7.

Yleisurheilun 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut Lappeenrannassa 5.—7.8.

Yleisurheilun Eliittikisat Lappeenrannassa 27.8.

Ratamoottoripyörien Imatran ajot elokuussa 2016.

Myös tulevina vuosina Etelä-Karjalassa järjestetään urheilun massatapahtumia. Esimerkiksi pesäpallon

Itä—Länsi-arvo-ottelut pelataan Imatralla kesällä 2017.

 

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen