Veiterä lähtee haastajana jääpallokauteen

LAPPEENRANTA. Veiterä uudistui odotettua enemmän SM-pronssin jälkeen. Lappeenrantalaisjoukkue ei kuulu mestarisuosikkeihin jääpallokaudella.

Anssi Silvennoinen

Veiterän kokoonpano muuttui jääpalloliigan SM-pronssin jälkeen enemmän kuin päävalmentajaksi tullut Tuomas Erkkilä osasi odottaa. Kuusi runkopelaajaa poistui, heistä Eetu ja Joonas Peuhkuri sekä Aleksi Seppänen lähtivät Ruotsiin.

Toisaalta selviä vahvistuksia ovat Ruotsista palannut oma kasvatti Tomi Hauska ja Joni Kauhanen, jonka joukkue sai Janne Hauskan avulla WP 35:n kapteenin paikalta.

-Eihän täällä ole aiemmin ollut heidän kaltaisiaan, maajoukkuetasolla valmiita, kokeneita pelaajia, Erkkilä sanoo.

Viime kaudella Veiterä voitti Suomen cupin, runkosarjan ja ylsi SM-mitaleille ensi kertaa 21 vuoteen.

Nyt joukkueen ensimmäinen tavoite on olla neljän parhaan joukossa runkosarjassa, joka alkaa Veiterän osalta sunnuntaina Oulun Luistinseuran vieraana.

Erkkilän mukaan tavoite on kova, sillä sarjasta on luvassa hyvin tasainen.

-Kyllähän mestaruus kiihottaa aina silmää, kun pelaamaan lähdetään. Itse olen tyytyväinen, kun pääsemme pudotuspeleihin ja siellä vielä neljän sakkiin. Siitä eteenpäin kyse on hyvin pienistä asioista, mutta taivas on auki.

Veiterä on edelleen vaarallinen hyökkäyspäässä, mutta Erkkilä haluaa kehittää erityisesti puolustuspeliä.

Joukkue pyrkii pitämään aina kymmenen miestä pallon alla.

-Pallonmenetyksen jälkeen pitää reagoida nopeasti ja täyttää keskusta. Se on tärkein teemamme. Puolustaminen kuuluu kaikille, pallollisena ja pallottomana. Puolustuspelaaminen on 85-prosenttisesti pelkkää tahtoa.

Veiterä aikoo puolustaa myös palloa pitämällä, jolloin pelaajilla olisi enemmän energiaa käytettävissä hyökkäyksissä ja niiden päättämisessä. Keskikentän Tomi Hauska ja Kauhanen sekä hyökkäyksen Janne Hauska ovat avainrooleissa, kun joukkue tunnistaa kentällä iskupaikkoja.

-Pallokontrolli ja puolustuspelaaminen ovat naimisissa keskenään.

Porista saapuneen Erkkilän mukaan jääpallo on osoittanut olevansa samaa jääpalloa myös Lappeenrannassa, mutta joukkueen ilmapiiri on Veiterässä erilainen kuin Narukerässä.

-Täällä pystytään keskustelemaan asioista paremmin, mikä on hienoa. Täällä ei nälvitä, mikä valitettavasti joskus Porissa kärjistyy. Siellä se on tavallaan aika julmaakin, jos homma ei kulje.

Veiterän alkukauden ohjelma on luja. Sunnuntaina se kohtaa vieraissa OLS:n, joka on harjoitellut isolla jäällä jo kuukauden, Veiterä vasta tämän viikon.

Sen jälkeen vuorossa ovat mestarisuosikit Helsingin Botnia Kisapuistossa sekä Porvoon Akilles ja Mikkelin Kampparit vieraissa.

-Eihän meillä ole ollut ykkösnyrkkiä mukana vielä yhdessäkään ottelussa. Tulokset ovat olleet siihen nähden hyviä. Nuoret jätkät ovat alkaneet ottaa vastuuta hienosti, Erkkilä toteaa.

-Matka on pitkä. Olemme sen alussa.

Veiterä 2015-2016

Maalivahdit: Topi Peuhkuri, Lari Meuronen, Miika Kontra

Puolustajat: Juha Mustalahti, Christian Laibert, Sakke Haapiainen, Emil Segerman, Manu Puumalainen, Toni Taalikka, Johan Segerman, Pyry Kunnas

Keskikenttä: Antti-Juuso Ropo, Matias Lehtonen, Joonas Ylä-Outinen, Ville Hatara, Juuso Kärmeniemi, Tomi Hauska, Joni Kauhanen

Hyökkääjät: Sasu Söderholm, Janne Hauska, Tero Liimatainen, Ere Verhelä, Santtu Nurmi

Valmentajat: Tuomas Erkkilä, Risto Kangas (fyysinen valmennus)

Pelaajaliikenne:

Tulleet: Tomi Hauska (Vetlanda BK, Ruotsi), Toni Taalikka (välivuosi), Joni Kauhanen (WP 35), Santtu Nurmi (SaiPa)

Lähteneet: Tero Määttälä (Botnia), Eetu Peuhkuri (Broberg, Ruotsi), Joonas Peuhkuri (Sirius, Ruotsi), Aleksi Seppänen (Gripen-Trollhättan, Ruotsi), Kim Mononen (HIFK), Miikka Tujula (lopetti)

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen