Yliopistolle tulossa tiukka vuosi

Lappeenranta. Kova kulukuri ja täydentävän rahoituksen saaminen ovat yliopiston elinehtoja ensi vuonna.

Leena Sallinen

Lappeenrannan teknillisen yliopiston talous on tiukilla ensi vuonna. Yliopiston budjetti pienenee 77,7 miljoonaan euroon, kun se tänä vuonna oli 85,1 miljoonaa euroa.

Rahoituksen pienenemisestä aiheutuva säästötarve on 8,9 miljoonaa euroa, yliopiston talousjohtaja Minna Sutela kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa säästöistä 5,2 miljoonaa euroa kohdistuu ensi vuoden henkilöstökuluihin irtisanomisajat huomioiden. Muissa kuluissa arvioidaan tulevan säästöä kaksi miljoonaa euroa.

Budjetin mukaan ensi vuodesta tulee varsinaisen toiminnan osalta alijäämäinen lähes 1,7 miljoonaa euroa. Sutelan mukaan tästä vajeesta katetaan 1,5 miljoonaa euroa sijoitustoiminnan tuotoilla, ja koko budjetti jää 0,2 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

-Budjetissa pysyminen vaatii säästöjen lisäksi onnistumista täydentävän rahoituksen saamisessa ja kovaa kulukuria, tiedotteessa todetaan.

Budjetissa täydentävän rahoituksen osuus on ensi vuonna 29,7 miljoonaa euroa, kun se tämän vuoden budjetissa oli 35,2 miljoonaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus 2016 on 46,3 miljoonaa euroa, mikä on 2,1 miljoonaa euroa tämän vuoden budjettia vähemmän ja 2,4 miljoonaa euroa tämän vuoden ennustetta vähemmän.

Budjetissa pysyminen vaatii säästöjen lisäksi kovaa kulukuria.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen