Oikeus pui aavelaivaa

Blue White Eagle -aluksen entinen omistaja ei ole vetänyt pois valitustaan. Oikeuskäsittely ei estä laivan poissiirtämistä.

Kaisa Juntunen, Ilpo Leskinen

Rauhan matkailukeskuksen satamassa yli neljä vuotta oleilleen Blue White Eagle -aluksen tarinassa on uusi käänne.

Itä-Suomen hallinto-oikeus on ottanut Pekka Sivosen aavistuksen myöhässä tulleen valituksen käsittelyyn. Sivonen on laivan entinen omistaja, joka myi aluksen Niocon-yhtiölle.

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta päätti elokuussa takavarikoida aluksen ja määrätä sen poistettavaksi. Sivonen valitti päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Nyt oikeus pyytää valituksesta Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan lausuntoa. Asia käsitellään lautakunnan seuraavassa kokouksessa 26. tammikuuta.

 

Lappeenrannan seudun ympäristötarkastaja Toni Pöntelin on harmissaan asian venymisestä.

Käsittelyn jatkuminen hallinto-oikeudessa tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että aluksen mahdollinen takavarikointi teettämisuhalla viivästyy vielä määräämättömäksi ajaksi.

— Ympäristölautakunnalla ei ole tässä vaiheessa mahdollista puuttua asiaan. Mikään ei estä Niocon-yhtiötä poistamasta laivaa Rauhan satamasta. Oikeuskäsittely ei tätä rajoita.

 

Mitään Blue White Eaglen siirtoon viittaavaa ei ympäristötarkastajan tietojen mukaan ole tapahtunut tai tapahtumassa. Niocon-yhtiö on ilmoittanut ympäristölautakunnalle seuraavansa tilannetta.

Sivonen kertoi marraskuussa Helsingin Sanomille vetävänsä valituksensa pois hallinto-oikeudesta. Hänellä olisi ollut Pöntelinin mukaan mahdollisuus vetää valituksensa pois, mutta hän ei ole sitä tehnyt, vaikka ei enää ole Blue White Eaglen omistaja.

Blue White Eagle -aluksen uusi omistaja, Niocon-yhtiön Asko Asmi ei halunnut kommentoida asiaa Uutisvuokselle keskiviikkona.

— Suunnitelmia on, mutta en kommentoi niitä vielä mitenkään, ettei tieto leviä joka paikkaan, Asmi sanoi.

Alus ilmestyi Rauhan satamaan kesän 2011 loma-asuntomessujen aikana.

 

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen, Ilpo Leskinen