Kauppakadulle kahdeksankerroksiset tornitalot

Rakentaminen. Purettavasta VPK:n talosta on laadittava rakennushistoriallinen inventointi.

Helena Rissanen

Lappeenrannan VPK:n ja Palvelukeskussäätiön talot Kauppakadulla korvataan tulevaisuudessa kolmella kahdeksankerroksisella pistetalolla ja väliin tulevilla kaksikerroksisilla siipiosilla.

Asemakaavamuutoksella toisen tontin rakennusoikeus nousee 2 400:sta 3 500 kerrosneliömetriin ja toisen 1 800:sta 6 200 kerrosneliöön.

Kaikkiaan 0,6 hehtaarin suuruiseen alueeseen kuuluu myös kaistale puistoaluetta alueen itäosassa sekä Kauppakadun katualuetta Louhenraitin ja Kumpukujan väliltä. Myös Louhenraitin katualue kuuluu kaava-alueeseen.

Kaavamuutos tähtää kaupunkikuvan kohentamiseen. Kaupungin tavoitteena on kehittää aluetta korkeatasoiseksi asuin- ja liikepaikaksi.

Torneihin tulee pääasiassa liiketiloja ja asuntoja ja siipiin liiketilaa. Rakennuksiin on mahdollista sijoittaa myös majoitus-, palvelu-, ravintola- ja palveluasumisen tiloja.

Louhenraitti varataan jalankululle ja polkupyöräilylle, ja reittiä pyritään parantamaan.

 

Vuodelta 1968 peräisin olevasta Lappeenrannan vapaaehtoisen palokunnan talosta on laadittava rakennushistoriallinen inventointi. Tällä varmistetaan, että sosiaalihistoriallisesti merkittävä VPK:n rakennus inventoidaan ennen sen purkamista.

Tekninen lautakunta hyväksyi kaavamuutoksen keskiviikkona. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Tavoite on, että asemakaava saa lainvoiman kevättalvella 2016.

 

Kirjoittaja:
Helena Rissanen