Kirjahyllyjen sekaan mahtuu harrastamaan

Vapaa-aika. Kirjastot tarjoavat monenlaista tekemistä. Lappeenrannan pääkirjaston uutuuksia ovat englannin keskustelukerho, lautapeli-illat ja käsityökerho.

Riina Nokso-Koivisto

Kirjastot tarjoavat yhä enemmän mahdollisuuksia säännölliseen ja maksuttomaan harrastamiseen.

Lukupiirit ovat olleet kirjastoissa suosittuja jo pitkään. Tulevana keväänä Lappeenrannan pääkirjastossa voi lisäksi käydä elokuvakerhossa, kielikahvilassa puhumassa englantia, lautapeli-illoissa, käsityöilloissa, shakkikerhossa sekä yhteislauluissa.

Myös Imatran pääkirjastossa sukkapuikot kilkkaavat säännöllisesti ja mietitään shakin strategisia siirtoja.

Säännöllisten tapaamisten lisäksi kirjastot tarjoavat myös muita tapahtumia, kuten kirjailijavierailuja.

Esimerkiksi Lappeenrannan kirjastoissa järjestettiin viime vuonna 165 tapahtumaa, joihin osallistui lähes 6 000 ihmistä.

 

Puhu englantia

Lappeenrannan pääkirjaston tarjonnassa uutta on tänä keväänä kielikahvila, jossa pääsee keskustelemaan englanniksi.

Ryhmää vetää Lappeenrannassa asuva amerikkalainen Jason Revello.

Ensimmäinen kokoontuminen on tulevana tiistaina, eli 19. tammikuuta. Paikkana on pääkirjaston ala-aula.

Jo aiemmin kirjastossa on järjestetty suomenkielisiä kielikahviloita, jotka palvelevat maahanmuuttajia. Kokoontumiset jatkuvat entiseen malliin joka toinen viikko tiistaina, seuraavan kerran 26. tammikuuta.

 

Käsitöitä

Lappeenrannan pääkirjastossa uutta ovat myös käsityöillat, jotka alkavat helmikuussa. Ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 10. helmikuuta.

Käsityöilloissa on aina mukana Marttojen edustajia, joten jos omissa kädentaidoissa tulee raja vastaan, asiantuntevaa apua on tarjolla.

Imatralla kirjaston ompeluseurat ovat jo tuttu juttu. Pääkirjastossa seuraava kokoontuminen on keskiviikkona 27. tammikuuta. Rajapatsaalla ompeluseura kokoontuu joka toinen viikko, aina parittoman viikon tiistaina.

 

Lautapelejä

Lappeenrannan pääkirjastossa alkaa lähiviikkoina myös pelikerho, joka on tarkoitettu aikuisille ja yläkoululaisille. Nuorisotyöntekijä Sami Pöysti vetää lauta-, miniatyyri- ja roolipelejä esittelevää kerhoa tiistaisin.

Alkamispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, ja kirjasto tiedottaa siitä myöhemmin. Kerho kokoontuu entisessä satuhuoneessa, joka on nimetty Tarinasaliksi.

 

Elokuvakerho

Lappeenrannan pääkirjastossa syksyllä alkanut elokuvakerho saavutti suuren suosion, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan.

Ryhmäkoon rajaaminen johtuu siitä, että elokuvat näytetään Heili-salissa, eli entisessä musiikkisalissa, jonne mahtuu noin 45 katsojaa kerrallaan.

Täksi kevääksi kerhoon oli uusi ilmoittautuminen, ja osallistujalista täyttyi taas nopeasti. Tähän mennessä kerhossa on katsottu elokuvia, jotka ovat aikanaan voittaneet parhaan elokuvan Oscarin. Kerho kokoontuu ensi viikolla 19. tammikuuta.

 

Lukupiirit

Kuukausittain kokoontuva lukupiiri on avoin kaikille. Lappeenrannan pääkirjaston lukupiiri kokoontuu tänään torstaina. Seuraava tapaaminen on torstaina 11. helmikuuta.

Pääkirjastossa kokoontuu kaksi lukupiiriä, toinen päivällä ja toinen illalla.

Helmikuussa päiväryhmässä puhutaan Fredrik Backmanin romaanista Mies, joka rakasti järjestystä. Iltaryhmässä käsitellään Nura Farahin kirjaa Aavikon tyttäret.

Imatran pääkirjastossa lukupiiri puhuu ensi keskiviikkona Jojo Moyesin kirjasta Kerro minulle jotain hyvää.

 

Yhteislaulua

Joka kuukausi Lappeenrannan pääkirjastossa on myös mahdollisuus päästä laulamaan yhdessä pianon säestyksellä. Tämän vuoden ensimmäinen yhteislauluilta on torstaina 28. tammikuuta. 

 

Shakkia

Rauhallinen kirjasto on oiva paikka pelata shakkia. Lappeenrannan pääkirjastossa shakkikerho kokoontuu torstaisin ja Imatralla tiistaisin.

 

Elokuvakerhossa on katsottu elokuvia, jotka ovat aikanaan voittaneet parhaan elokuvan Oscarin.

 

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto