Kultsulla uusi valmentaja harjoituksissa

JALKAPALLO. Kultsu FC harjoitteli keskiviikkona Imatralla Janne Miettisen ohjauksessa. Virallisesti joukkueen päävalmentajan pesti on yhä auki.

Anssi Silvennoinen

JANNE MIETTINEN on ottanut vetovastuun jalkapalloseura Kultsu FC:n edustusjoukkueen harjoituksista. Osapuolet eivät kuitenkaan ole vielä allekirjoittaneet valmennussopimusta.

Joutsenolaisseura aloitti harjoituskauden ulkokentällä ennen lumien tuloa ja siirtyi tammikuussa Imatralle Aviasport Areena -monitoimihalliin, jossa Miettinen ohjasi pelaajia keskiviikkonakin.

Lappeenrantalainen Miettinen, 45, on fyysisen valmennuksen asiantuntija. Hänet tunnetaan urheilupiireissä Aikasyke-yrityksestään, joka tuottaa urheilijoiden kuormituksen, palautumisen sekä fyysisten ominaisuuksien mittaustietoja.

Miettisen asiakkaita ovat olleet muun muassa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue ja lentopallomaajoukkue, SaiPa, KHL-seura Helsingin Jokerit sekä jalkapallon liigajoukkueista FC Lahti ja sittemmin edesmennyt MYPA.

Miettinen on suorittanut Euroopan Jalkapalloliitto UEFAn valmennuslisenssikursseja ja toiminut myös jalkapallon juniorivalmennuksessa. Miettinen tuntee tavoitteellisen harjoittelun omakohtaisesti, sillä hän on entinen nuorten SM-tason hiihtäjä.

Joutsenolaisseura alkoi etsiä vahvistusta valmennukseensa sen jälkeen, kun viime kauden päävalmentaja Mika Heino siirtyi naapuriseura PEPO Lappeenrannan miesten edustusjoukkueen luotsiksi. Kultsu ja PEPO pelaavat alkavalla kaudella Kakkosen A-lohkossa.

Uusia pelaajia Kultsu etsii muun muassa testiottelulla, jonka se järjestää keskiviikkona Imatralla.

Kapteeni-maalivahti Craig Hillin ja keskuspuolustaja Walter Kromholzin kaksivuotiset sopimukset Kultsun kanssa kattavat myös tulevan kauden.

Hill oli syksyllä lainalla liigasta pudonneessa KTP:ssä. Kotkalaisseura on edelleen kiinnostunut yhdysvaltalaisen palveluksista, joskin sillä on jo kaksi maalivahtisopimusta.

-Olimme erittäin tyytyväisiä Craigin tekemisiin niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tietysti maalivahtitilanteemme elää koko ajan, eikä joukkueessa kannata olla liian montaa maalivahtia, KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio sanoo.

Lisäksi KTP on keskustellut alustavasti Alex Oikkosen kanssa saadakseen hänet testijaksolle. Oikkonen, 21, on ollut viime vuodet Kultsun keskikentän johtavia voimia Aleksi Ikosen tavoin.

Ikonen, 21, on tällä hetkellä Oslossa Jalkapallon pelaajayhdistyksen maajoukkueen mukana. Joukkue osallistuu torstaina järjestettävään kansainväliseen sopimuksettomien pelaajien turnaukseen, jossa pelaavat myös Norja, Ruotsi ja Irlanti.

Suomen joukkue kokoontui sunnuntaina Helsinkiin ja piipahti lyhyellä leirillä Göteborgissa, jossa se pelasi maanantaina ottelun Ruotsia vastaan.

Ikosen lisäksi Norjassa on pelaamassa myös Kultsun kasvatti Saku Pesonen.

Kultsulle viime kaudella 15 maalia tehnyt Topi Järvi siirtyi jo aiemmin Valkeakosken Hakaan ja loppukauden kapteeni Petteri Rönkkö PEPOon.

Lappeenrantalainen Miettinen, 45, on fyysisen valmennuksen asiantuntija.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen