Uuden K-sairaalan rakentaminen alkaa

Eksoten hallitus valitsi ensimmäisen vaiheen urakoitsijat.

Matti Saarela

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin, Eksoten uuden sairaalan rakennustyöt käynnistyvät helmikuussa Lappeenrannassa. Eksoten hallitus ratkaisi sairaalahankkeen ensimmäisen vaiheen urakkakilpailut keskiviikkona pitämässään kokouksessa.

Urakoiden yhteisarvo on 35 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Pentti Itkosen mukaan urakkakilpailut voittaneiden yritysten nimet julkistetaan sen jälkeen, kun tieto hallituksen päätöksestä on saatettu voittaneiden yritysten tietoon.

-?Urakkakilpailun tuloksista pitää ensin ilmoittaa asianomaisille yrityksille, Itkonen muistutti ja arveli, että yritysten nimet voidaan kertoa torstaina aamupäivällä.

Eksoten valtuusto hyväksyi suunnitelmat uuden sairaalan rakentamisesta viime vuoden helmikuussa. Valtuuston hyväksymän investointiohjelman mukaan keskussairaalalle rakennetaan uusia tiloja vuosina 2015-2018, muun muassa kokonaan uusi sairaala ja nykyisiä tiloja peruskorjataan.

Investointiohjelman kustannusarvio on kokonaisuudessaan 71 miljoonaa euroa.

Eksoten hallituksen puheenjohtajan Marja-Liisa Vesterisen (sd.) mukaan nyt rakennetaan tilat sairaalan päivystykselle ja kokonaan uusi vuodeosasto eli niin kutsuttu K-sairaala.

-Saimme tässä kokouksessa tehtyä päätökset urakkatarjouksista ja olemme investointihankkeessa hyvin aikataulussa. Uuden sairaalan rakentaminen alkaa helmikuun puolivälissä, Vesterinen kertoo.

Vesterisen mukaan uusi K-sairaala tehdään tarpeeseen. Nykyisissä A-sairaalan tiloissa toimintaa on vaikea pyörittää kustannustehokkaasti.

Kirjoittaja:
Matti Saarela