Iiris Rannio tulee ohjaajaksi Lappeenrantaan

Teatteri. Vielä reilu vuosi sitten Rannio ja Timo Sokura kilpailivat teatterinjohtajan paikasta.

Riina Nokso-Koivisto

Rauman kaupunginteatterin johtaja Iiris Rannio siirtyy Lappeenrannan kaupunginteatteriin vakituiseksi ohjaajaksi. Rannio aloittaa työnsä Lappeenrannassa elokuussa.

— Lappeenranta ja sen teatteri ovat minulle tuttuja ja rakkaita. Lisäksi teatterilla on nyt uudet ja mielenkiintoiset tilat, Rannio sanoo.

Erityiseksi ohjaajavalinnan tekee se, että uutta teatterinjohtajaa valittaessa Timo Sokura ja Iiris Rannio olivat loppusuoralla kilpailemassa paikasta. Teatterin henkilökunta kannatti Ranniota.

— Timon kanssa nauroimme, että saattaahan se näyttää hullulta, että hän palkkaa teatteriin haastajansa. Meillä on kuitenkin yhteinen päämäärä ja intohimo saada uusi teatteri lentoon. Uskomme, että tästä voi syntyä hyvää pöhinää.

Rannio on hyvillään myös siitä, että saa Lappeenrannassa keskittyä intohimoonsa, ohjaamiseen.

— Pidän myös teatterin johtamista tärkeänä ja kiinnostavana työnä enkä sano, ettenkö vielä joskus tekisi myös sitä työtä.

 

Samoin kuin Timo Sokura, myös Iiris Rannio on kotoisin Lappeenrannasta. He tutustuivat toisiinsa jo vuonna 1969.

— Olemme Timon kanssa debytoineet samassa näytelmässä, joka oli Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä. Oma roolini oli hyppiä polkka-askelilla lavan läpi. Timo oli minua viisi vuotta vanhempi ja hänellä oli jopa yksi repliikki, Rannio muistelee.

Iiris Ranniolle teatteri tuli tutuksi jo lapsena myös sen takia, että hänen isänsä Aarre Heinonen toimi Lappeenrannan kaupunginteatterissa näyttelijänä.

Raumalla Iiris Rannio on toiminut johtajana vuodesta 2013. Koulutukseltaan Rannio on teatteri-ilmaisun ohjaaja. Lappeenrannassa hän on ohjannut muun muassa farssin Riemurahat vuonna 2013.

 

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto