Joutava Ruuhi sai joukkorahoitusta

Nukketeatteri. Purjehtivat esiintyjät etsivät parhaillaan puista purjevenettä.

Piia Kaskinen

Eteläkarjalainen nukketeatteriryhmä Joutava Ruuhi sai kerättyä yksityisiltä rahoittajilta 3 421 euroa Mesenaatti.me -palvelun kautta.

— Olemme ikionnellisia yhteisörahoituskampanjan onnistumisesta. Se viestii myös siitä että uudentyyppiselle kiertävälle teatterille on kysyntää, sanoo tuottaja Tiina Ristola.

Mesenaatti.me on suomalainen yhteisörahoituspalvelu. Se perustettiin 2012 syksyllä tukemaan suomalaista kulttuuria ja taloutta.

 

Joutava Ruuhi aikoo käyttää varat kiertävän nukketeatterin tarpeisiin sopivan purjeveneen hankintaan. Ryhmän kippari ja ohjaaja Satu Kivistö etsii sellaista parhaillaan. Puinen kansanvene olisi paras.

— Purjevene toimii esityksissä näyttämönä ja soittimena, joten perinteinen puuvene sopii meille parhaiten. Toivomme että sopiva, hyväkuntoinen vene löytyy lähialueelta, Kivistö kertoo.

 

Jos sopiva vene löytyy, ryhmä pääsee kiertämään Saimaalla jo ensi kesänä.

Se haluaa viedä nukketeatteria Saimaan rannoille ja kerätä paikallisia tarinoita seuraavan kesän ohjelmiston materiaaliksi.

Joutava Ruuhi esittäytyi yleisölle ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa Sataman Valot -tapahtumassa. Silloin se osallistui veneiden valoparaatiin Kaupunginlahdella.

Mukana olivat nukketeatteritaiteilijat Satu Kivistö, Perrine Ferrafiat ja Emma Golnick.

 

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen