Kalaravintola vailla yrittäjää

Ukonniemen kalaravintolan työmaalla ei ole kiire. Rantabaari Bikini Bay ei säikähtänyt viileää avauskesää.

Jarmo Hämäläinen

Ukonniemeen Saimaan rannalle nousevaan kalaravintolaan ei ole vielä löytynyt yrittäjää. Rakennuksen piti alun perin valmistua kesän alkuun mennessä, mutta aikatauluun saattaa tulla vielä viivästystä.

— Tämän vuoden aikana se valmistuu, joko kesällä tai sitten syksyllä. Muut työt menevät nyt vähän edelle, kertoo kalaravintolan rakennuttaja ja urakoitsija Toni Parkkinen.

Parkkinen on etsinyt rakennukseen ravintolayrittäjää, mutta toistaiseksi sellaista ei ole vielä löytynyt. Kalaravintolan vierelle johtaa Ukonlinnan rantaraitti. Autolla viereiselle parkkipaikalle pääsee Ukonlinnan retkeilymajan risteyksen kautta.

Kaksikerroksiseen kalaravintolaan valmistuu ravintolatilojen lisäksi saunatiloja alakertaan. Rakennuksen kerrosala on 300 neliömetriä.

Kaupunki on rakentanut viereiselle kalalammikolle uuden ylikulkusillan ja tulipaikat, mutta kalalammikon toimintaa on tarkoitus pyörittää yrittäjävoimin.

 

Imatran suosituimmalla uimarannalla Ukonlinnassa on tulevana kesänäkin tarjolla etelän rantabaarin tunnelmaa olkikattoisine päivänvarjoineen.

Ravintolayrittäjä Timo Mankki ei säikähtänyt viime kesän viileitä rantapäiviä, vaan rantabaari Bikini Bay aivan uimarannan laidalla Lammassaarentien kupeessa on avoinna ensi kesänäkin.

— Tuskin sää voi huonompi olla kuin viime kesänä. Jos kesään nyt osuisi seitsemän kunnon hellepäivää, niin se riittäisi jo meille siihen, että baarin toiminta ei menisi tappiolle, Mankki sanoo.

Rantaravintolassa on paikkoja 200 asiakkaalle. Viime kesänä enimmillään baarissa oli noin 120 asiakasta, mutta kesään mahtui myös paljon koleita päiviä, jolloin ranta ja baari olivat tyhjiä.

— Ensi kesänä rannalle tulee vuosien tauon jälkeen myös jäätelökioski. Livemusiikkia ja grillijuhlia on baarissa myös tarjolla, Mankki lupaa.

 

Lammassaarentien toisella puolella Timo Mankki on pyörittänyt Satamaravintola Nuottaa jo seitsemän vuoden ajan. Nuotan ensi kesänä uutuutena on kattoterassi.

— Se avataan vappuna, jos sää on hyvä. Jos taas on normaali vappusää, niin avajaiset siirtyvät äitienpäivään.

Bikini Bay Barin avajaiset ovat kesäkuun ensimmäisenä lauantaina 4.6. Sekä rantabaari että Nuotta ovat auki elokuun loppuun asti.

Bikini Bayn rannalla pääsee kokeilemaan myös monenlaista vesiurheilua ja kaikenikäisten vesileikkejä.

 

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen