Kolmiloikan kultaa ja hopeaa Etelä-Karjalaan

YLEISURHEILU. Simo Lipsanen ja Arttu Tyystjärvi loistivat yleisurheilun SM-hallikisoissa.

Anssi Silvennoinen

Simo Lipsanen ja Arttu Tyystjärvi kaappasivat Suomen kolmiloikkavaltikan Etelä-Karjalaan. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Lipsanen nousi ylivoimaiseksi Suomen mestariksi ja Imatran Urheilijoiden Tyystjärvi SM-hopealle yleisurheilun SM-hallikisoissa Tampereella lauantaina.

Lipsanen, 20, on nyt hallitseva SM-kultamitalisti sekä ulko- että sisäradalla.

Tampereen mestaruus tuli lukemilla 16,08, joka jää joensuulaistuneen loikkaajan halliennätyksestä vain 15 senttimetriä.

-Kisa lähti tahmeasti käyntiin, mutta sen edetessä tekeminen parani koko ajan. Ihan nappihyppyä ei nyt sattunut, mutta sijoitus totta kai tyydyttää. SM-kulta maistuu kyllä, Lipsanen kertoi.

Lipsanen ja Tyystjärvi ovat silloin tällöin harjoitelleet samaan aikaan Lappeenrannan urheilutalon juoksusuoralla.

-Hieno juttu, että Arttu hyppäsi hyvin ja sai tehtyä vielä ennätyksensäkin, Lipsanen tuumi.

Lipsasen harjoituskausi on sujunut positiivisissa merkeissä.

-Ominaisuuksissa on ollut eteenpäinmenoa. Terveenä pysyminen on ollut ihan ykkösjuttu.

Tyystjärven, 18, kisa oli huima. Imatralainen loikki ensimmäisellä kierroksella uuden ennätyksensä ja ensi kertaa hallissa uudelle metrimäärälle tuloksella 15,08.

Tyystjärvi oli pitkään kisassa toinen, mutta putosi toiseksi viimeisellä kierroksella neljänneksi, kun HKV:n Elias Mäkelä ja Viitasaaren Viestin Tomi Litendahl kiilasivat muutamalla sentillä edelle.

Viimeisellä yrityksellään Tyystjärvi pamautti 19 senttiä ulkorataennätystään pidemmälle ja nousi ensi kertaa aikuisten SM-mitalistiksi tuloksella 15,23.

SM-mitali oli Tyystjärven ensimmäinen aikuisten tasolla. Viime kesän Kalevan kisoissa hän oli neljäs.

Naisten 3 000 metrin kävelyssä SM-hopeaa voitti LUM:n Tiia Kuikka omalla ennätysajallaan 13.42,24. LUM:n Elisa Neuvonen oli neljäs niin ikään ennätyksellään 14.10,09.

Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen voitti SM-pronssia 1500 metrin juoksussa, joka huipentui viiden miehen tiukkaan loppukiriin.