Kahilanniemen hoito VG:lle

Golf. Sopimus kattaa kaupunkikentän kaikki toiminnot ja palvelut. Iso klubirakennus jää Golden Swingille.

Kalle Sipiläinen

Viipurin Golf ja Golden Swing Lappeenranta ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa kaupunkikentän kaikki toiminnot ja palvelut siirtyvät tästä kaudesta alkaen kokonaisuudessaan ja pysyvästi VG:n hallintaan.

VG operoi kenttää yksin jo viime vuonna pelikauden mittaisella sopimuksella.

Kentän lisäksi VG vastaa myös Kahilanniemen caddiemastertoiminnasta ja vesirangesta. Tukikohtana toimii Golden Swingin rakennuttama ja nyt VG:n omistukseen siirtyvä pikkuklubi.

Viipurin Golfin toimitusjohtaja Terhi Salminen on ratkaisuun tyytyväinen.

— Täytyy olla siitä ihan älyttömän iloinen. Huonosti toiminut yhteistyö päättyi, ja pääsemme nyt käärimään hihamme yksin. Jo viime kesänä kasvu oli tosi kovaa. Puhuttiin yli sadan prosentin kasvusta, ja kenttä suorastaan heräsi henkiin, Salminen kertoo.

Sopimusta hän kuvaa erittäin hyväksi ja kannattavaksi. Kauppahinnasta hän ei hiisku mitään.

— Informoimme vain osakkaita yhtiökokouksessa. Se on salaisempaa tietoa.

Kentän viereen noussut uusi iso klubirakennus jää Golden Swingille.

Venäläisen Lukjanovin perheen aloittaman rakennusprojektin loppuun saattanut lappeenrantalainen kiinteistösijoittaja Jukka Suninen olisi mielellään myynyt myös ison rakennuksen VG:lle, mutta Salmisen mukaan heillä ei ole sille käyttöä.

— Pystymme palvelemaan pelaajia niillä fasiliteeteilla, jotka meillä on, Salminen sanoo.

Suninen sanoo Golden Swingin keskittyvän nyt ison rakennuksen kehittämistoimenpiteisiin. Ne voivat liittyä myös golfiin. Ainakin yksi ulkopuolinen vuokralainen on avaamassa tiloihin lounasravintolaa lähiaikoina.

— Hyvä, että tämä tapahtui ajoissa eikä kauden kynnyksellä. On ainakin vähän valmistautumisaikaa, Suninen toteaa nyt syntyneestä sopimuksesta.

VG:n pääkenttä, Etelä-Saimaa-kenttä Tuosassa, on tarkoitus avata viikon kuluttua. Salminen uskoo, että yhdeksänratainen Kahilanniemi aukeaa samoihin aikoihin.

— Katsotaan nyt, miten se kuivaa. Vähän ollaan tietysti aina sään armoilla.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen