Kuusi kilometriä lautaa suojaksi Pontuksen puille

Lappeenranta. Pontuksen uuden koulun rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomioita kosteudenhallintaan ja sisäilman laatuun.

Jarmo Hämäläinen

Muukontien varteen kesällä 2017 valmistuva Pontuksen koulu rakentuu historialliselle paikalle vanhan kanavakaivannon viereen.

Rakentamisessa huomioidaan aluuen ympäristöarvot. Koulun ympärille jääneet puut suojattiin jo rakennustöiden alkaessa laudoilla useamman metrin korkeuteen asti, etteivät maansiirtokoneet murjoisi niitä.

— Se oli rakennuttajan eli kaupungin erityinen vaatimus. Lautaa suojaamisen meni kaikkiaan kuusi kilometriä, kertoo koulua rakentavan Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Timo Markkanen.

— Toivottavasti puut säilyvät mahdollisimman ehjänä, että meillä olisi heti koulun valmistuessa jo hienoa luontoa piha-alueella, Pontuksen koulun rehtori Katri Kurronen sanoo.

Pontuksen koulun ja päiväkodin rakentamisessa erityistä huomiota kiinnitetään koulun sisäilman laatuun.

— Kaupungin puolesta rakennushankkeessa on mukana sisäilma-asiantuntija. Vesikatto tehdään sääsuojan sisällä, kunnes vesikatto on vesitiivis, eli kosteudenhallintaan ja sisäilman laatuun kiinnitetään erityistä huomiota, Timo Markkanen sanoo.

Myös rakennukseen tulevat elementit varastoidaan tehtaalla sateelta suojassa.

 

Pontuksen koulun valmistuessa lakkautetaan Kanavansuun, Muukonniemen, Mustolan ja Partalan koulut. Uuteen koulun muodostetaan kullekin vuosiluokalle kolme luokkaa.

 

Päiväkodissa on kuusi päiväkotiryhmää ja kolme esiopetusryhmää. Koulua ja päiväkotia käyttää syksystä 2017 alkaen arviolta 600 lasta ja noin 80 työntekijää.

Kanavansuun, Muukonniemen, Mustolan ja Partalan koulut ovat ensi vuoden kevääseen asti Pontuksen koulun toimipisteitä ja koululaiset siirtyvät uuteen kouluun syksyllä 2017.

Pontuksen koululla on jo omat verkkosivut, ja koululle on ehditty valita myös oma vanhempaintoimikunta.

 

Koulun pihaan valmistuu lähiliikuntapaikka, jossa on 40×60 metrin kokoinen pelikenttä, ja kouluun tulee myös tilava liikuntasali.

— Koulu on iltaisin myös nuorisotoimen käytössä ja sinne siirtyy Mustolan sivukirjasto, Katri Kurronen kertoo.

 

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen