Lentoasema sai matkailutietämystä

Lappeenranta. Viisihenkiseen hallitukseen nimitettiin matkailun asiantuntijoita Lappeenrannan ulkopuolelta.

Juho Maijala

Lappeenrannan lentoasemalle on nimitetty viisihenkinen hallitus. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Lappeenrannassa asuva diplomi-insinööri Eelis Eskelinen.

Aiemmin Eskelinen on työskennellyt muun muassa Nordkalkin Lappeenrannan paikallisjohtajana. Lisäksi hän on ollut Etelä-Karjalan Kauppakamarin puheenjohtaja, ja hän on istunut Saimaan ammattikorkeakoulun ja Etelä-Karjalan ammattiopiston johtokunnissa sekä Lappeenrannan teknillisen yliopisto tukisäätiön hallituksessa.

 

Muiksi hallituksen jäseniksi Saimaan lentoasema -säätö nimesi Riitta Aaltosen, Tom Christidesin, Jaana Kaartisen ja Mikko Raution.

Aaltonen on entinen Finnmatkojen, Silja Linen matkustajaliikenteen ja Suomen Sparin toimitusjohtaja. Christides on työskennellyt aiemmin Blue1:llä ja Finnairilla. Hänen Blue1-aikoinaan Lappeenrannasta avattiin ja lakkautettiin lentoyhteys Kööpenhaminaan.

Kaartinen työskenteli aiemmin Aamulehden brändijohtajana ja johti Alma Median brändien kehitystyötä. Rautio puolestaan oli Finnairin Kiinan maajohtaja yli 20 vuoden ajan. Lisäksi hän työskenteli Finnairin Etelä-Aasian maajohtajana Singaporessa viiden vuoden ajan.

 

Eskelinen pitää lentoliikennettä erittäin tärkeänä Saimaan alueen matkailuelinkeinon kehitykselle, Kaakkois- ja Itä-Suomen vientivoittoiselle liike-elämälle sekä yliopistolle ja ammattikorkeakoululle. Samalla hän korostaa, että myös maakunnan asukkaat hyötyvät suorista reittilennoista Eurooppaan ja sieltä avautuvista jatkoyhteyksistä.

Eskelinen arvioi Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa, että kun maailmalta pääsee Saimaalle nopeasti ja helposti lentoteitse, matkailualan yrittäjät kokevat, että heidän kannattaa kehittää palvelujaan.

Hyvien lentoyhteyksien luominen Lappeenrannan ja Euroopan välille on Eskelisen mielestä poikkeuksellisen haasteellista. Se edellyttää taloudellista tukea valtiolta sekä myös säätiön taustayhteisöiltä, eli Lappeenrannan kaupungilta ja Etelä-Karjalan liitolta ainakin alkuvuosina.

Lappeenrannan lentoasemakiinteistö ja lentoaseman liiketoiminta siirtyivät vuoden 2016 alussa Finavialta Etelä-Karjalan liiton ja Lappeenrannan kaupungin perustamalle Saimaan lentoasema -säätiölle, joka on kentän liiketoiminnan hoitamista varten perustanut Lappeenrannan Lentoasema Oy:n.

 

Kirjoittaja:
Juho Maijala