Markkanen haluaa torjua SaiPalle lisää voittoja

Kaksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Jussi Markkanen ei ole paaluttanut vuosilukua, milloin ura päättyy. Toiseen seuraan hän ei olisi enää lähtenyt.

Kalle Sipiläinen

Tshekkiläinen maalivahtilegenda Dominik Hasek pelasi huipputasolla 46-vuotiaaksi. Jussi Markkanen täyttää 43 vuotta, kun hänen tuore kaksivuotinen jatkosopimuksensa SaiPan kanssa umpeutuu. Markkanen kiistää miettineensä Hasekin ohittamista peliuran aikaisissa ikävuosissa.

— En tiedä, eikö se huilannutkin välissä muutaman vuoden, Markkanen naurahtaa.

Huilasi, mutta Markkaselta välivuodet puuttuvat kokonaan. Hänen aikuisuransa alkoi syksyllä 1992 SaiPan 1-divisioonajoukkueessa.

Toukokuun alussa 41 vuotta täyttävä konkarivahti sanoo pelaavansa, koska se on edelleen kivaa. Aika poikamainen vastaus.

— Olen kokenut, että pystyn auttamaan joukkuetta ja fysiikkakin kestää. Missään vaiheessa en ole sanonut, että lopetan johonkin tiettyyn vuoteen, mutta mihinkään muualle en olisi varmaan enää lähtenyt, jos seura tai itse olisin katsonut, että parempi maalivahtiratkaisu löytyy SaiPalle.

 

Markkaselta tämä kausi päättyi loukkaantumiseen aivan pudotuspelien kynnyksellä. Harjoituksissa ammuttu kiekko mursi solisluun ja kauden tärkeimmät pelit sputnikpaitojen isähahmo seurasi sivusta käsi kantositeessä.

— Niin ironiselta kuin se kuulostaakin, niin kropan puolesta olin paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen. Olin käytännössä terve koko vuoden. Yhden pelin taisin jättää väliin vaivojen takia, jos tätä viimeistä loukkaantumista ei oteta lukuun, Markkanen kertoo.

Jatkamisen hän koki mielekkääksi myös siksi, että SaiPalla on alkamassa uusi projekti. Päävalmentajaksi nousee Ari Santanen, toimitusjohtajana aloittaa Marko EK. Myös joukkue uudistuu jonkin verran.

— Haluan nähdä ja kokea, mitä uutta pystymme taas kehittämään. Sekin aika tulee vielä, kun on aika jäädä pois, Markkanen toteaa.

Toista maalivahtia SaiPalla ei toistaiseksi ole, koska Jani Niemisen kahta optiovuotta ei käytetty.

Niemisen kanssa Markkasen pelimäärät tasoittuivat edellisiin kausiin verrattuna. Menneenä talvena hän pelasi runkosarjassa 35 ottelua, 12 vähemmän kuin kahdella edellisellä kaudella.

— Pelimäärät liittyivät varmaan myös siihen, että meillä oli toisenlainen maalivahtikaksikko. Valmennus halusi peluuttaa meitä tasaisemmin, Markkanen arvelee.

 

Omaa ääntään seuraavan maalivahtitandemin rakentamisessa Markkanen ei halua käyttää, vaikka kokemuksen ja näkemyksen lisäksi hänellä on myös osaomistus SaiPasta.

— Sananvaltaa ei ole yhtään eikä oikein haluakaan. Jos jostain maalivahdista on kysytty aikaisemmin, niin olen voinut mielipiteeni kertoa, vaikka se ei olekaan minun tehtäväni tässä organisaatiossa, Markkanen painottaa.

Hän sanoo, ettei SaiPalla ole vielä sopimusta tehtynä toisen maalivahdin kanssa.

— Tietenkin se kiinnostaa, kenen kanssa yhteistyötä alan tehdä, mutta aika näyttää. Vaihtoehtoja on varmasti paljonkin.

Jussi Markkanen on Ketterän kasvatti.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen