TTT Riga – Catz 68-43 Catz jäi hopealle Tallinnassa

KORIPALLO. Catz sijoittui toiseksi Latvia-Viro-liigassa. Loppuottelussa Catz joutui oppilaan rooliin, kun TTT Riga näytti tasonsa.

Anssi Silvennoinen

Catzin tavoite kahden mestaruuden kaudesta jää toteutumatta. Lappeenrantalaisjoukkueen suoritus koripallon Latvia-Viro-liigan loppuottelussa Tallinnassa jäi vuoristoratamaiseksi, kun TTT Riga vei kultamitalit Latviaan lukemin 68-43 (38-28).

TTT Riga voitti liigassa kaikki 22 otteluaan, vei mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin ja oli sarjan ainoa joukkue, joka onnistui kaatamaan Catzin.

-Pitää olla silti tyytyväinen. Hopeamitali on hyvä suoritus ja kolme tappiota tämän sarjan 12 ottelusta on hyvä saldo, vaikka se ei tällä hetkellä siltä tunnu. Olen ylpeä siitä, että jokainen pelaajamme taisteli ja pelasi niin kovaa kuin pystyi, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Catzin hyökkäyspeli sakkasi sille epätyypilliseksi yksinyrittämiseksi ja pallonhautomiseksi, mutta epätyypillinen oli toki vastustajakin.

Catzin Jennifer Schlottin (9/2/4) pelintekoa hyydyttivät Pekingin olympialaisten kävijä Anda Eibele ja entinen WNBA-pelaaja Sydney Carter.

Toisella ja kolmannella jaksolla Catz hyökkäsi jo laadukkaammin, mutta varsinkin Chandrea Jones (10/5/1) jäi ottelussa totutusta tasostaan.

-Noin tasokasta ja organisoitua puolustusta vastaan on vaikea tehdä koreja yksilösuorituksilla. Paikat tulevat joukkuesuoritusten kautta, jos ovat tullakseen. Olisi pakko pystyä olemaan kurinalainen täydet 40 minuuttia.

Catz näytti nousevan voittotaisteluun kolmannella jaksolla, kun se kuroi 16 pisteen takaa-ajoaseman seitsemään.

Jossitteluille ei silti jäänyt sijaa. TTT Riga runttasi päätöskympin murskaavasti 20-2.

-En tiedä, mitä viimeisellä jaksolla tapahtui. Ehkä siinä ei ollut mitään yksittäistä syytä. Korintekeminen oli vaikeaa koko ottelun ja korinalustoilla ahdasta. Ehkä virta loppui vähän.

Haakanaa jäi kaivertamaan, olisiko hänen pitänyt peluuttaa pelaajiaan tasaisemmin.

-Se on nyt jossittelua.

Levypallopelissä Catz pääsi riittävälle tahtotasolle vasta tauon jälkeen. Rigan 197-senttinen Zenta Melnika (7/9) sekä yli 185-senttiset Kristen Mann (18/3/4) ja Ieva Kulite (13/11) pitivät huolen, ettei korien tuntumassa ollut ylimääräistä tilaa.

Ensimmäisellä puoliajalla Riga rohmusi levypallot 21-11 ja nosteli 28 pistettä kolmen sekunnin alueelta. Toisella puoliajalla Catz voitti levypallotilaston 29-22 ja antoi latvialaisille enää 14 pistettä korin alta.

Varsinkin kapteeni Elena Reshetko (12/12) ja Chandra Harris (8/9) ottivat ja antoivat iskuja.

-Löysimme intensiteetin, jolla pitäisi pelata koko ajan. Muuten olen tosi tyytyväinen puolustuspeliimme, sillä 68 pistettä vastustajalle on ihan ookoo. Tällaisia otteluita pitäisi pelata joka vuosi ja paljon. Se on ainoa tapa kehittyä.