IPS säästelee jalkoja hallissa

JALKAPALLO. Kolmoseen valmistautuva Imatran Palloseura odottelee Karhumäen luonnonnurmelle pääsyä. Kovalla ulkotekonurmella ei harjoitella kuin pakosta.

Kalle Sipiläinen

Ulkona paistaa aurinko ja lämmintä on kaksikymmentä astetta. Siitä huolimatta Imatran Palloseura harjoittelee vielä Ukonniemen Aviasport-areenassa.

Syynä on uusimisen tarpeessa oleva Karhumäen ulkotekonurmi. Aikuispelaajien jaloille alusta on aivan liian kova.

— Ei sillä betonilla pakollista määrää enempää pysty treenaamaan. Ennen kuin pääsee luonnonnurmelle niin toukokuussa käytämme hallia aina pari kertaa viikossa, kertoo IPS:n valmentajana jatkava Marko Kaila.

IPS:n kausi jalkapallon kolmosessa käynnistyy lauantaina. Sarjaan lähdetään uudesta tilanteesta, sillä PEPO:n noustua Kultsu FC:n seuraksi kakkoseen, jäi IPS ainoaksi Etelä-Karjalan seurojen edustusmiehistöksi kolmoseen. IPS:n lisäksi piirin ylimmällä tasolla palloilevat tällä kaudella PEPO:n farmiseura Lappee JK ja Kultsun kakkosjoukkue.

Viime vuonna IPS oli kaakkoislohkossa seitsemäs. Alkukausi oli heikko, mutta juhannuksen jälkeen alkoi pisteitä ropista, kunnes loppukaudesta tuli jälleen laskeva jakso. Kaila linjaa, että tällä kaudella sijoitusta aiotaan parantaa.

— Viime vuonna vaihtui kerralla puoli joukkuetta tai vähän ylikin, se oli vähän liikaa. Nyt on parempi tilanne.

Joukkueessa on vaihtunut puolenkymmentä pelaajaa. IPS-luotsin mielestä se on aika optimaalinen määrä.

— Imatralaisia pelaajia on tullut takaisin Kultsusta, PEPO:sta tuli maalivahti Mika Haakana. Kokeneempia uusia pelaajia ei ole, muutama viime vuoden B-junnu on tullut mukaan.

Kaila veikkaa tämän kauden kolmosta tasaiseksi, kun aiemmilla kausilla kärjessä mellastaneet Kouvolan Sudet ja PEPO eivät ole nyt mukana. Suurimmat ennakkosuosikit hänen papereissaan ovat kouvolalainen Peltirumpu, Kotkan Peli-Karhut ja mikkeliläinen Savilahden Urheilijat, joka on IPS:n lauantain avausvastustaja Karhumäen tekonurmella.

— Näillä kolmella on ilmeisesti tavoitteena nousu, mutta veikkaan, ettei sarjassa ole yhtään ihan ylivoimaista joukkuetta. Häntäpäässäkään ei pitäisi olla mitään heittopusseja.

Koska nelosesta ei ollut nousuhalukkaita eikä kakkosesta pudonnut ketään, kaakkoislohko jäi tynkäsarjaksi. Mukana on vain kymmenen joukkuetta, joten pelejä tulee ainoastaan 18.

— Se on kyllä aivan liian vähän siihen nähden, että ensin on treenattu viisi kuukautta. Pelien määrä on varmaan vähäisin koskaan. Normaalistihan joukkuemäärä olisi 12, Kaila harmittelee.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen