Kulttuuripomoista opiston kurssittajia

Koulutus. Orkesterin intendentti ja teatterinjohtaja perehdyttävät alansa saloihin Etelä-Karjalan kansalaisopistossa. Elokuvakerhotoiminta alkaa taas Lappeenrannassa.

Petteri Värtö

Etelä-Karjalan kansalaisopisto aloittaa yhteistyön Lappeenrannan kaupungin kulttuurilaitosten kanssa. Syksyllä alkavan lukuvuoden opinto-ohjelmassa on kursseja musiikin kuuntelusta ja teatterin tekemisestä. Kursseja vetävät kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen ja kaupunginteatterin johtaja Timo Sokura. Kyse on uudesta toiminnasta.

— Vesalaisella on ollut joitakin vuosia sitten nettiluentosarja, mutta vastaavaa toimintaa ei ole näin laajasti aiemmin toteutettu, Etelä-Karjalan kansalaisopiston rehtori Sanna Mäkelä kertoo.

Rehtorin mukaan yhteistyön taustalla on kulttuurilaitosten tekeminen tunnetuksi ja opiston asiakkaiden toive yhteiskunnan laitosten toimintaan perehtymisestä.

— Tämä on win-win-tilanne. Opisto saa uudenlaista kurssitarjontaa ja kulttuurilaitokset mahdollisesti sekä uusia asiakkaita että herätettyä kiinnostusta itseään kohtaan.

Musiikki- ja teatterikurssit ovat tiiviitä, eivätkä ne sido koko lukukaudeksi. Opiston tavoitteena on, että kulttuurilaitoksiin perehdyttävät kurssit kuuluvat opinto-ohjelmaan myös tulevina vuosina.

Kansalaisopisto käynnistää myös elokuvakerhotoimintaa Lappeenrannassa. Ensi lukuvuoden ohjelmassa on kurssi, jonka luennoilla elokuva-alan vierailijat puhuvat omista kokemuksistaan.

Lisäksi kurssilla keskustellaan kaupallisessa levityksessä olevista elokuvista. Kurssilaiset pääsevät Elokuva Luotolan näytöksiin puoleen hintaan. Kerhoa vetää Elosaimaa-aktiivi Pertti Närhi.

— Kerhossa analysoidaan nähty elokuva. Luennot alkavat vierailijan näkökulmalla elokuvanteosta, kerhoa puuhannut kansalaisopiston hanke- ja viestintäkoordinaattori Laura Tikkanen kertoo.

Kansalaisopistoa käy 12 800 kurssilaista vuodessa. Opisto uskoo, että kulttuurikurssit uppoavat moniin kävijöihin. Opinto-ohjelma julkaistaan sähköisesti 13.6.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö