Miljoona siivittää lentoasemaa

Lappeenranta. Valtion avustuksesta noin kolmannes tulee käytettäväksi heti. Loppusummalle tarvitaan Euroopan komission hyväksyntä.

Hanna Sipinen

Lappeenrannan lentoasema on saanut liikenne- ja viestintäministeriöltä miljoonan euron avustuksen. Rahat on myönnetty vuodelle 2016, mutta niitä voidaan käyttää myös kahtena seuraavana vuonna.

Myönnetty avustus on samansuuruinen kuin mitä lentoasema haki, kertoo lentoaseman hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen.

— Valtiovalta osoittaa vastuunsa, että pääsemme lentoon ja jatkamaan uudella rakenteella.

Myös Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen on tiedotteen mukaan tyytyväinen siihen, että lentoaseman taloudelliset perustoimintaedellytykset ovat varmistuneet lähivuosiksi.

 

Aluksi Lappeenrannan lentoaseman käyttöön tulee noin 300 000 euron osuus avustuksesta. Se aiotaan käyttää muun muassa turvatarkastusten, lennonjohdon sekä palo- ja pelastustoiminnan toteuttamiseen. Eskelisen mukaan summalla pitää pärjätä ainakin tämä vuosi.

Jäljelle jäävät noin 700 000 euroa kuluu liikennetoiminnan kehittämiseen ja asiakastyöhön.

Loppusumma on tarkoitettu taloudelliseen toimintaan, joten se tarvitsee vielä Euroopan komission hyväksynnän, kertoo liikenneneuvos Ari-Pekka Manninen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

— Odotamme, että hyväksyntä saataisiin heti kesän jälkeen, Manninen toteaa.

 

Tällä hetkellä Lappeenrannan lentokentältä lentää harvakseltaan pelkkiä charter-lentoja, ja neuvottelut reittilentojen saamiseksi ovat kesken.

Eskelinen on vakuuttunut, että tuki helpottaa neuvotteluja uusien reittien avaamisesta. Hän ei kuitenkaan halua spekuloida sitä, milloin Lappeenrannan lentoasemalle voidaan odottaa reittilentoja.

— Julkisuudessa on ollut niin paljon arvailuja, että en lisää mitään siihen, mitä on kirjoitettu. Teemme systemaattista työtä.

Lappeenrannan lentoaseman kanssa samaan aikaan avustusta haki lisäksi Mikkelin kaupunki. Hakemus oli kuitenkin puutteellinen, joten liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt Mikkeliä täydentämään hakemusta.

 

 

 

Kirjoittaja:
Hanna Sipinen