Teatterin rakenteet testataan uudelleen

Lappeenranta. Mittauksella selvitetään, onko rakenteissa tapahtunut muutoksia teatterin käyttöönoton jälkeen.

Petteri Värtö

Lappeenrannan kaupunginteatterin lattia- ja näyttämörakenteen mahdolliset muutokset tutkitaan. Tutkimus on tarkoitus tehdä sekä silmämääräisesti arvioiden että tarkistusmittauksilla.

— Rakennesuunnittelija tarkastaa, löytyykö halkeamia, muodonmuutoksia tai muita muutoksista kieliviä merkkejä, Lappeenrannan teatterikiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamies kertoo.

Hänen mukaansa jalkautuja on rakennesuunnittelusta vastaava Miika Kankaanpää Sweco Rakennetekniikka Oy:stä tai hänen valtuuttamansa henkilö yhtiön Lappeenrannan toimistosta.

Lattia- ja näyttämörakenteille tehdään myös uusi kuormituskoe. Tarkistusmittauksella on mahdollista saada selville, onko rakenteissa tapahtunut muutoksia teatterin käyttöönoton jälkeen.

— Meillä on vastaanottotarkastuksen yhteydessä saadut mittausluvut. Toistamalla kuormitus ja mittaukset päästään näkemään toiminnan aloittamisen jälkeen mahdollisesti tapahtuneet muutokset.

Hietamiehen mukaan tarkastukset toteutetaan pikaisella aikataululla, sillä epäilyjen syntyessä niihin pitää reagoida mahdollisimman nopeasti.

Etelä-Saimaa kertoi uuden kaupunginteatterin lattiarakenteen mahdollisesta epävakaudesta tiistaina.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö