Järvenpäälle ja Laineelle diplomit Venäjän Rauhansäätiöltä

Naapuruussuhteet. Diplomit pitkäaikaisesta yhteistyön edistämisestä.

Anniina Meuronen

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää ja Suomi-Venäjä -seuran Lappeenrannan osaston pitkäaikainen puheenjohtaja Keijo Laine ovat saaneet tunnustusta Venäjän Rauhansäätiöltä.

Järvenpää ja Laine saivat diplomit pitkäaikaisesta Suomen ja Venäjän yhteistyön edistämisestä, tiedotti Lappeenrannan kaupunki torstaina. Diplomit jaettiin Raatihuoneella keskiviikkona pidetyssä tilaisuudessa,.

Heikki Järvenpää halusi korostaa tunnustusta vastaanottaessaan erityisesti hyvien henkilökohtaisten suhteiden merkitystä kansojen välisessä yhteistyössä. Hänestä ne ovat avainasemassa luomassa pohjaa yhteistyölle.

— Asevarustelun lisääntyminen ja Ukrainan tapahtumat ovat lisänneet jännitteitä suurvaltojen välillä. Pakotteet ja vastapakotteet vaikuttavat kielteisesti varsinkin Kaakkois-Suomen talouteen. Olisi toivottavaa, että mahdollisimman pian päästäisiin normaaliin ja luontevaan yhteistyöhön Suomen ja Venäjän välillä, Järvenpää lausui tiedotteen mukaan.

Venäjän Rauhansäätiö on yksi Venäjän vanhimmista julkisista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Säätiön tavoitteena on edistää rauhaa ja sovintoa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia sekä kansainvälisen yhteisön turvallisuutta.

 

Kirjoittaja:
Anniina Meuronen