Lassi Tuovi seuraa Dettmannia Ranskaan

KORIPALLO. Petteri Koponen siirtyy puolestaan Barcelonan riveihin.

Kalle Sipiläinen

Turkkilaisen Besiktas Istanbulin valmennusryhmään kuulunut Lassi Tuovi jatkaa uraansa Ranskassa.

Lappeenrantalainen Tuovi on solminut yksivuotisen valmennussopimuksen maan viime kauden hopearyhmän ja Eurocupissa toiseksi sijoittuneen SIG Strasbourgin kanssa. Strasbourgin päävalmentajana toimii Suomen maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann.

— Kun Henkan päävalmentajasopimus Strasbourgiin varmistui, aloimme käydä melko pikaisesti keskusteluja siirtymisestäni Ranskaan, Tuovi kertoo.

Tuovi aloitti pestinsä Strasbourgin valmentajana välittömästi. Hänen vastuunsa joukkueesta on seuraavien viikkojen aikana suuri, sillä Dettman on edelleen maajoukkueen matkassa.

— Täältä puuttuu vielä muutamia pelaajia, jotka ovat maajoukkueiden mukana tai muuten pois, mutta aika hyvässä tasapainossa joukkue tuntuu olevan. Kesän aikana tehdyt hankinnat vaikuttavat ainakin näin ensisilmäyksellä osuneilta. Joukkuetta on vähän uusittu meidän pelitavan näköiseksi.

Strasbourgin joukkue on myös nuori, mikä sai Tuovin hämmästymään.

— En muista, että olisin ennen vetänyt ammattilaisjoukkueelle harjoituksia, joissa olisin ollut kentällä vanhin. Näin se näköjään aika rientää, joulukuussa 30 vuotta täyttävä Tuovi naurahtaa.

Tuovi siirtyi Dettmannin perässä Besiktasiin helmikuussa 2015. Dettmann irtisanottiin turkkilaisseurasta saman vuoden syksyllä, mutta Tuovi jatkoi Besiktasin apuvalmentajana kauden 2015—16 loppuun asti.

Tiistaina vahvistui toinenkin kova suomalainen koripallouutinen. Edelliset neljä kautta Himkiä edustanut takamies Petteri Koponen siirtyy Barcelonan vahvuuteen.

Koposella oli sopimus vielä täksi kaudeksi Venäjälle, joten katalonialaisjätti joutui ostamaan Koposen irti sopimuksestaan. Barcelonassa Koponen pelaa seuraavat kolme vuotta.

— Se on varmaan yksi kaikkien aikojen kovimmista koripallouutisista. Jos Petteri on pelannut huipputason joukkueissa viime vuodet, niin nyt hän siirtyy ihan sinne Euroopan huipulle, Tuovi iloitsee.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen