Teatteri tappiolla jo lähes 200 000 euroa

Lappeenranta. Kulttuurilautakunta käsitteli torstaina muun muassa Lappeenrannan kaupunginteatterin hälyttäviä talouslukuja.

Riina Nokso-Koivisto

Lappeenrannan kaupunginteatteri tarvitsee kiireesti tehokkaan myyntitykin, joka ryhtyy kauppaamaan teatterin esityksiä ryhmille ja teatteritiloja erilaisille tapahtumajärjestäjille. Tätä mieltä on kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarela (sd.) Lautakunta käsitteli kulttuuritoimen puolivuotiskautta torstaina.

Kevätkauden perusteella kaupunginteatteri on jäänyt pahasti tulostavoitteistaan. Kevätkaudelta teatterin oli määrä saada tuloja 560 000 euroa. Summa kuitenkin jäi 379 000 euroon. Kulttuuritoimi ennakoi tässä vaiheessa, että teatterin koko vuoden tuotto jää tavoitteesta noin 300 000 euroa.

— Ei ole kyse siitä, etteikö teatteria markkinoitaisi. Sitä kyllä tehdään. On aika helppoa laittaa ilmoitus lehteen tai painaa uusi mainoslehtinen, Saarela sanoo.

— Myyminen on aivan eri asia. Pitää mennä paikan päälle kouluihin, Marttoihin ja paperitehtaalle ja kaupata siellä, että meillä on tällainen hyvä tuote tällaisella hinnalla, Saarela sanoo.

Kulttuuritoimi sai kesäkuussa luvan myyntitykin palkkaamiseen, jonka olisi tarkoitus aloittaa työnsä ensi vuoden alusta. Myynnin ammattilaista ryhdytään etsimään syksymmällä.

— Itse olen sitä mieltä, että tässä asiassa olisi toimittava välittömästi, eikä odoteltava ensi vuoden alkua, Saarela sanoo.

 

Myös orkesteri on selkeästi jäljessä tulostavoitteistaan. Orkesterin kevätkauden tuloiksi budjetoitiin 79 000 euroa, mutta tuotot jäivät 39 000 euroon. Silti Saarela ei ole yhtä huolestunut orkesterista kuin teatterista.

— Orkesterin syksy on perinteisesti kevättä vilkkaampi, Saarela sanoo.

 

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto