Euroopan valloitus alkaa perjantaina

Musiikki. Lappeenrantalais-kotkalainen 2 Wolves -yhtye lähtee kiertämään Bulgariaa, Romaniaa ja Unkaria.

Kati Pullinen

Metalliyhtye 2 Wolves lähtee ensimmäiselle Euroopan-kiertueelleen torstaina.

Lappeenrantalais-kotkalaiset juuret omaava yhtye soittaa yhteensä yhdeksän keikkaa Bulgariassa, Romaniassa ja Unkarissa 16.-24. syyskuuta.

-Lähdemme Eurooppaan pitämään hauskaa, emme suorittamaan. Olen ollut keikoilla yleisössä Euroopassa, ja siellä pienetkin bändit liikuttavat ihmisiä, basisti Janne Hietanen sanoo.

Kiertueelle lähteminen on vaatinut yhtyeeltä paljon. Bändi joutui keskeyttämään neljännen levynsä valmistelut ja muunkin kehittämistoiminnan, kertoo Hietanen.

-Ajatuksena oli juhlistaa uutta sinkkua kiertueella, mutta singlen julkaiseminen siirtyy, koska joudumme tuottamaan levyn uusiksi. 15 kappaleen settilistaamme kuuluu kuitenkin kaksi kappaletta tulevalta levyltä.

Kiertueen valmisteleminen ei ole ainut syy levyn julkaisun viivästymiselle. 2 Wolvesin kokoonpano muuttui merkittävästi vuonna 2015, kun bändissä aiemminkin vaikuttaneet kitaristi Jere Pennanen ja laulaja Ilkka Valkonen sekä uusi basisti Hietanen ottivat paikkansa yhtyeessä.

-Uudelle levylle on biisit valmiina, mutta ne pitää sovittaa yhtenäiseksi tarinaksi uudelleen. Kiertueen jälkeen huilaamme ja jatkamme levyn tekoa marraskuussa. Levy julkaistaan ensi vuoden puolella, Hietanen kertoo.

2 Wolvesin juuret ovat Etelä-Karjalassa ja Kymissä, mutta tällä hetkellä soittajat ovat levinneet laajemmallekin alueelle.

Yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen, rumpali Niko Pennanen asuu Lappeenrannassa, basisti Hietanen ja kitaristi Pentti Rintamo Kotkassa, kitaristi Jere Pennanen Taavetissa ja laulaja Ilkka Valkonen Loviisassa.

Yhtye treenaa Taavetissa entisen parturin tiloissa. Hietasen mukaan 2 Wolves haaveilee myös kiertueesta suomalaisen metallimusiikin ystävänä tunnetussa Etelä-Amerikassa, mutta tällä hetkellä aika ja varat eivät riitä unelman toteuttamiseen.

Kirjoittaja:
Kati Pullinen