Poliisilla on taas uusi väistö-osoite

Lappeenranta. Poliisit muuttivat tällä viikolla Mustolan väistötiloista Skinnarilan väistötiloihin. Siellä on tarkoitus toimia, kunnes päästään takaisin keskustaan alkuvuodesta 2018.

Kaija Lankia

Poliisin väistötiloihin Lappeenrannan Mustolassa on laitettu lappu ”Olemme muuttaneet”.

— Olisi voinut lisätä taas-sanan, toteaa kyltin laatinut Kaakkois-Suomen poliisin viestintäpäällikkö, ylikonstaapeli Heli Jämsen-Turkki.

Muutto on jo neljäs sitten kevään 2012, jolloin poliisit lähtivät kaupungin keskustasta huonoa sisäilmaa pakoon Mustolaan. Siellä muutettiin välillä parakkeihin, ja nyt muuttomatka piteni kaupungin toiselle puolelle Skinnarilaan.

 

Uusi osoite on Skinnarilassa, Technopoliksen C-rakennuksessa. Siellä tehtiin perjantaina viimeisiä asennustöitä, ja henkilökunta totutteli uusiin työhuoneisiinsa ja työpisteisiinsä. Maanantaina ovet avautuvat asiakkaille.

Asiakkaita varten on kahden palvelupaikan asiakastiski, jonka ääressä voi tehdä rikosilmoituksia ja tilata asiakirjoja. Huone toimii myös odotustilana kuulusteluihin meneville.

— Mustolassa kävi asiakkaita joitakin kymmeniä päivässä. Tänne ei ainakaan ole hankalampi tulla, kun liikenneyhteydet ovat parhaat Lappeenrannassa, rikoskomisario Timo Valle toteaa.

Passin ja muiden lupien hakijat ovat kuitenkin poliisin suurin asiakasryhmä. Niissä, samoin kuin löytötavara-asioissa, poliisi palvelee edelleen keskustassa Villimiehenkadulla.

— Passinkin voi jo hakea verkossa, jos on biotunniste, Jämsén-Turkki sanoo.

Myös rikosilmoituksen voi tehdä verkossa. Ajokorttiasiat kuuluvat nykyisin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille, joten käyntien tarve on vähentynyt.

 

Jämsen-Turkki ja muu poliisiesikunta muuttivat Skinnarilaan keskustasta, Teletalosta.

— Kahdeksan vuoden jälkeen pääsemme samoihin tiloihin tutkijoiden kanssa, Jämsen-Turkki iloitsee.

Skinnarilankaan poliisitilojen yhteydessä ei ole poliisivankilaa, vaan se toimii edelleen Imatralla. Syyttäjänvirasto on Teletalossa.

 

Yhteen ja samaan rakennukseen Lappeenrannan poliisitoimi on pääsemässä alkuvuodesta 2018. Vanhan poliisitalon remontti alkoi kesällä ja sen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä.

— Sen jälkeen menee varmasti pari kuukautta uuden talon sisustamiseen, rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi Senaattikiinteistöistä kertoo.

Käräjäoikeus muutti vähän aikaa sitten väistötiloihin viereiseen Technopoliksen B-taloon. Sille pitäisi valmistua uudet tilat Teletaloon keskustaan vuonna 2019.

— Senaattikiinteistöt päättää ensi keväänä, korjataanko talo vai rakennetaanko sen paikalle kokonaan uusi, Juolevi kertoo.

 

Kirjoittaja:
Kaija Lankia