Kunnanjohtaja työlästyi sote-sekoiluun

SAVITAIPALE. Kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi jää eläkkeelle 63-vuotiaana. Ilman sote-veivausta hän olisi voinut vielä jatkaa muutaman vuoden.

Ilpo Leskinen

Savitaipaleen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi jää eläkkeelle. Hän ilmoitti asiasta maanantai-iltana kokoontuneelle kunnanvaltuustolle. Iso-Mustajärvi jää eläkkeelle 1. huhtikuuta täytettyään sitä ennen 63 vuotta.

-Halusin ilmoittaa varhain, jotta kunnanhallitus voi päättää viran auki julistamisesta.

Iso-Mustajärvi kertoo eläköitymisen syiden löytyvän kunnan ulkopuolelta. Pääsyynä ovat karille ajautuneet sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) muutosyritykset.

-Olen kyllästynyt jatkuvaan sote-sekoiluun. Meillä on ollut vaikka kuinka monta hallitusta, jotka tekevät yhtä sun toista uudistusta, mutta vetävät länget uudistuksen päälle aivan loppumetreillä.

Kunnanjohtaja ei ole varma, saako nykyinenkään hallitus sote-uudistustaan maaliin saakka. Hän myös pelkää, että valtiovarainministeriön virkamiehet pääsevät määräävään asemaan ja raha ratkaisee liikaa.

Hän on myös harmissaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten tekemän uudistustyön kohtalosta.

-Eksote on alkanut näyttää kynsiään ja tuonut tehokkuutta. Mutta entäs, jos nyt taas kaikki pitää aloittaa alusta?

Jos Tapio Iso-Mustajärvi ajattelisi työuraansa pelkästään Savitaipaleen kannalta, hän olisi voinut jatkaa kunnanjohtajana vielä muutaman vuoden.

-Savitaipaleella on hyvä draivi päällä. Isoja päätöksiä on tehty yksimielisesti, esimerkkeinä valokuidun ja yritystalon rakentaminen. Savitaipaleella on hyvät päättäjät ja hyvä työilmapiiri.

Iso-Mustajärvi on toiminut Savitaipaleen kunnanjohtajana yksitoista vuotta. Sitä ennen hän oli kymmenen vuotta nykyisin Mikkeliin kuuluvan Haukivuoren kunnanjohtajana.

Työuralta löytyy myös lyhytaikainen toimitusjohtajan pesti Taito Tuunasen perustamassa Saaren pellavassa 1990-luvun alussa.

 

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen