Lappeenrannan keilailuliitto ei hae keilahallin yrittäjäksi

KEILAILU. Uuden tarjouskilpailun valmistelu alkanee tämän kuun aikana.

Kalle Sipiläinen

Lappeenrannan keilailuliitto ei aio osallistua Lappeenrannan keilahallin kilpailutuksen uusintakierrokselle.

Keilahallin yrittäjäksi oli hakenut liiton aiempi hallitus, joka riitautti liikunta- ja nuorisolautakunnan tekemät päätökset keilahallin ja uimahallin kahvion yrittäjistä.

Markkinaoikeus palautti alkuvuodesta päätökset uudelleen valmisteltaviksi, koska ne suosivat nykyisiä halli- ja kahvioyrittäjiä, eikä tarjouspyynnöissä myöskään kuvattu hakijoille asetettuja vaatimuksia tarpeeksi selvästi.

Nyttemmin keilailuliiton vanha hallitus on eronnut ja osa vaihtanut keilailuliittoa. Keväällä valitun uuden hallituksen puheenjohtajan Mika Vennon mukaan keilailuliitto ei ole kiinnostunut halliyrittäjäksi ryhtymisestä.

— Meidän tehtävä ei ole tehdä bisnestä, vaan viedä keilailuharrastusta eteenpäin, Vento linjaa.

 

Kaupungin julkiset tarjouskilpailut järjestävä Etelä-Karjalan hankintapalvelut on alustavasti ilmoittanut, että uuden tarjouskilpailun valmistelu alkaa marraskuun aikana.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman arvelee, ettei halukkaita keilahallin vuokralaisia ilmaannu jonoksi asti. Alalla ei tunnu olevan laajaa kilpailua.

— Keilahalleja pyörittävät omissa kaupungeissa ja halleissa toimivat yhtiöt. Toimiala ei ole sellainen, että sama yritys pitäisi keilahallia vaikkapa viidessä tai kuudessa eri kaupungissa, mutta nähtäväksi jää, tuleeko uudessa tarjouskilpailussa miten paljon tarjouksia, Oksman sanoo.

Jotta keilailutoiminta pyörisi Lappeenrannan keilahallissa keskeytyksettä, nykyisen halliyrittäjän Keilakolmion kanssa on tehty vuokrasopimus ensi vuoden puoliväliin asti. Uimahallin kahvion yrittäjä Villi Mokka valittiin jatkamaan kahvilan pitoa jo aiemmin.

Lappeenrannan keilailuliitossa olivat viime vuonna sisäiset suhteet pahasti umpisolmussa. Kuohunta huipentui marraskuussa, kun yhdistyksen ylimääräiseen kokoukseen piti soittaa poliisit paikalle.

Vanhan hallituksen erottua ja vaihdettua liittoa, kilpailu- ja muu toiminta on alkanut Vennon mukaan palautua ennalleen.

— Ymmärtääkseni jäsenet ovat olleet tyytyväisiä siihen, että tilanne on tavallaan normalisoitunut ja olemme päässeet pyörittämään kilpailuja, kuten Lappeenrannassa on ennenkin tehty, mutta mitä viimeiseen vuoteen tai kahteen ei ollut, Vento toteaa.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen